2008-2009 eğitim öğretim döneminde okul önlerinde ve çevresinde güvenli eğitimin sağlanmasına yönelik 'Eğitimde Güvenlik' adı altında toplantı gerçekleştirildi.
Polisevinde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık, okul müdürleri, okulların rehber öğretmenleri, öğrenci servisi firmaların temsilcileri ve polisler katıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, öğrencilerin geleceklerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, toplantının önemine dikkat çekti.
Sağlam, "Milletimizin geleceği, Adıyaman'ımızın geleceği, dünyamızın geleceği çocuklarımızla şekillenecektir. Onlar bizim geleceğimiz. Bu nedenle ben eğitim teşkilatını en önemli teşkilat olarak görüyorum. Kurumlar içerisinde de Milli Eğitim Müdürlüğünü en önemli kurum olarak görüyorum. Eğitim camiasının yaptığı görevden daha mukaddes bir görev yok. Biz suçla mücadele ediyoruz. Suçluyla mücadele ediyoruz. Eğitimciler iyi insan yetiştirmeye çalışıyor. Geleceğe yönelik insan yetiştirmeye çalışıyorlar. İşte en önemli detay da bizim için burada yatmaktadır. Geleceğe yönelik insan yetiştirmek demek, suçla mücadele demektir. Eğitimcilerin sırtında gerçekten çok kutsal bir görev var. İnsanı yetiştirme, çocuklarımızı yetiştirme gibi kutsal bir görev var" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse de, her şeyin başının eğitim olduğuna dikkat çekerek, "Okulumuza sahip çıkalım. Siz sahip çıkmadığınız zaman birileri sahip çıkacaktır. Siz bir boşluk bıraktığınız zaman birileri dolduracaktır. Okul müdürleri olarak o koltukları doldurmadığınız sürece ya bir müdür yardımcısı dolduracak veya bir öğretmen dolduracaktır. Fiziğin genel kuralı budur. Boşluklar mutlaka doldurulmaya müsait yerlerdir. Dolayısı ile yönetimin hiçbir zaman boşluğu affetmeyeceğini iyi bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle okullarımızda gerekli titizliği gösterelim" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz ise öğrencilerin ticari faaliyetlerde kullanılmasının önüne geçilmesi yönünde tedbirlerin alınması gerektiğine de vurgu yaparak, "Madde bağımlılığı konusunda korunma yöntemleri yönünden ilimizde ciddi bir vaka bulunmamaktadır. Güvenliğin artırılmış olmasından dolayı can güvenliğimizi, mal güvenliğimizi sağlayan ve gece gündüz çalışan emniyet müdürümüze ve onun çok kıymetli mesai arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık da, şiddetin önlenmesi ve riskin azaltılmasına yönelik çalışmaların birkaç yıldan beri aralıksız devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
"Dershane, lise ve ilköğretim ikinci kademe düzeyinde öğrencilerimiz var. Onlarla ilgili sosyal hizmet uzmanımız emniyetten iki arkadaşımız ve rehberlik araştırma merkezinden bir uzmanımızın katılımıyla dört kişilik 'Öğrenci Evleri Çalışma Komisyonu' kuruldu. Şiddetle ilgili vakaları incelediğimizde bazı temel noktaların altının çizili olduğunu gördüm. Şiddet vakalarının çok büyük bir kısmında yoksulluk, okula devamsızlık ve eğitim kurumlarında karşılaşılan disiplinsizlik. Eğitim kurumlarındaki disiplinsizlik irdelendiğinde ne kontrol zayıflığı, boş zamanların değerlendirilememesi ve inisiyatif kullanmama olarak tanımlanıyor. Bu süreci genel olarak değerlendirdiğimizde okullarımızda meydana gelen eğitim bağlantılı şiddet de okul boyutunda dikkat ettiğimizde aileyi ilgilendiren tarafı var. Özellikle sosyo-ekonomik düzey açısından geri kalmışlık, okulu ilgilendiren tarafı ise disiplinsizlik olarak belirlenmiştir."