16
Eylül
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Sıfır bürokrasi yatırım getirdi

Adıyaman’a daha önceden yatırım yapmak için gelen ve bürokratik engellerden dolayı yatırım yapmaktan vazgeçen yatırımcılar, Vali Hikmet Tan’ın ’sıfır bürokrasi’ uygulaması ile yeniden Adıyaman’da yatırım yapmaya başladı.

1999 yılında Antalya’dan Adıyaman’a yatırım yapmak için gelen işadamı Hüseyin Karcı, bürokratik engeller yüzünden yatırım yapmaktan vazgeçmişti.

Ancak aradan geçen 6 yılın ardından Vali Hikmet Tan’ın çağrısı üzerine Hüseyin Karcı, yeniden Adıyaman’a gelerek yatırım yapacak. Turizmci ve sanayici olan Hüseyin Karcı, Organize sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrikasının fiziki yapılanmasını yüzde 70 tamamladı ve ikinci bir fabrikanın temellerini attı.

Roma ve Bizans dönemlerine ait motifleri mobilyaların üzerine işleyerek, bu mobilyaları yurt dışına ihraç edecek olan Hüseyin Karcı, kurulacak fabrikanın 2 bin metrekare oturuma sahip olduğunu belirtti.

İş adamı Karcı, "Fabrikamda toplam 350 kişilik istihdam sağlanacak. Hem Teşvik Yasası’nın çıkması hem de Vali Hikmet Tan’ın ’sıfır bürokrasi’ taahhüttü üzerine, bu bölgede yatırım yapmak cazip geldi. Yatırımcının önünün tamamen açılması ile birlikte bir yıl içerisinde 50’ye yakın yeni fabrika kurulacağını tahmin ediyorum. Daha önceden yatırım yapmak için gelmiştim; fakat bürokratik engeller nedeniyle yatırımımı durdurarak, Antalya’ya geri döndüm. Vali Hikmet Tan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve siyasilerin yatırımcıyı teşvik eden uygulamaları neticesinde yeniden fabrikayı hayata geçirmeye başladım" dedi.

Alman iş adamı Hans Blanks ile ortak olan Hüseyin Karcı, bürokratik engelleri ortadan kaldıran Vali Hikmet Tan’a Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından plaket verilmesini önereceklerini belirterek, "Yabancı ortaklarımız fabrikanın açılışında Vali Hikmet Tan’a ’sıfır bürokrasi’ plaketi verecek. Sadece Türkiye’deki yatırımcılar değil, yabancı yatırımcılar da yatırım yapmak için Adıyaman’a gelecektir" diye konuştu.

Vali Hikmet Tan ise, "Ekonomik yönden fakir bir il olan Adıyaman’da işsizlik oranının düşmesi ve halkın ekonomik özgürlüklerine kavuşması için sanayinin gelişmesi gerekiyor. Teşvik Yasası’nın çıkması ile birlikte birçok yatırımcı Adıyaman’a yatırım yapmaya geldi. Fakat yatırımcının yıllardan beri yakındığı bürokratik engellerin kalkması ile birlikte daha fazla yatırım olacaktır. Yatırımcıya yaptığımız çağrı tüm Türkiye’de yankı buldu ve bu sözümüzün arkasındayız. Adıyaman’a yatırım yapacak kişilerin tam destekçisi olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 11:54:41
Güncelleme :17 Ocak 2005 Pazartesi 11:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?