8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Tütün üreticisine müjde

Adıyamanlı tütün üreticileri, TEKEL Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ne verdiği 200 kilo tütünün fazlasını ve sözleşme dışı kalan tütünü özel firmalara da verebilecek.

Adıyaman’da 40 bin ailenin geçim kaynağı olan tütüne getirilen kotayla hüsrana uğrayan çiftçi, kota fazlası tütünü kıyarak pazarlarda satıyordu.

Kota öncesi 20 bin üretici 30 bin ton tütün üretirken, kota sonrası 16 bin üretici 3 bin 500 ton tütün üretti. Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, kentte özel tütün firmalarının deneme ekimi yaptığını belirterek, "Adıyaman’da özel bir tütün firmasıyla sözleşme imzalanarak, Tekpınar, Bağdere ve Alibeyköy’de 200 dönüme Ege tütünü ekimi denemesi yapılacak" dedi.

Amaçlarının özel firmalarla sözleşmeli üretime geçmek olduğunu kaydeden Taş, "Tütün Üst Kurulu’nun 1671 sayılı kararı gereği sözleşme dışı ve fazlası tütünleri bulunan ekiciler, muhtarlar aracılığıyla dilekçe vererek TEKEL’e müracaat edecek. Tüm dilekçeler Tütün Üst Kurulu’na gidecek ve buradan özel firmalara teklif yapılacak. Buradan özel firmalar teklifleri değerlendirerek karar verecek. Bu gelişmeler bizim için umut vericidir. Bu gerçekleşirse, sözleşmeli olarak özel firmalara tütün satışı yapılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:42:09
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 14:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?