8
Eylül
2024
Pazar
ADIYAMAN

Vali, kara saplandı

Nemrut Dağı’nda bir dizi incelemede bulunmak üzere yola çıkan Adıyaman Valisi Hikmet Tan, bindiği araç kara saplanınca geri dönmek zorunda kaldı.

Turizm sezonunun açılmasına az bir süre kala yol onarım çalışmalarını yerinde incelemek üzere Nemrut Dağı’na hareket eden Adıyaman Vali Tan ve beraberindeki heyetin araçları kara saplandı.

Bulundukları noktada çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Tan, Nemrut Dağı’na giden yolda çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Dozerler ile yapılan kar mücadelesinde eski yol tamamen tahrip olmuştur. Yakın bir zamanda turlar düzenlenecek, bu nedenle çok hızlı bir şekilde mevcut yolun onarımını yapacağız. Daha sonra kilit parke çalışmalarını başlatacağız. Bu yıl 1 kilometre olarak planlanan yol çalışmasında, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Köy Hizmetleri, Kültür Turizm Müdürlüğü ve Milli parkların elindeki imkanları biraraya toplayarak 4 kilometrelik kısmı kilit parke olarak hizmete sokmayı planlıyoruz. Kalan 3 kilometrelik yolu da önümüzdeki yıllarda yapmayı planlıyoruz" dedi.

Vali Hikmet Tan, Nemrut’a çıkmak isteyen basın mensuplarını da ikaz ederek, yolun tehlikeli olması sebebiyle geri dönmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:26:55
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 14:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?