18
Ekim
2024
Cuma
EĞİTİM

Minilklerin demokrasi sınavı

Adıyaman'da daha önceden okullarda seçilen okul temsilcileri, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi'nde biraraya gelerek, merkez ilçe öğrenci meclisinin seçimini gerçekleştirdi.
Adıyaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Ekinci ve öğretmenlerden oluşan divan kurulu tarafından yönetilen seçime, 71 ilköğretim ve orta öğretim okulu başkanları katıldı. 71 okuldan 71 öğrencinin katıldığı seçime 25 öğrenci merkez ilçe öğrenci meclisi için aday oldu. 25 aday içersinden 5 öğrenci merkez ilçe öğrenci meclisine seçildi. Yapılan seçimler sonunda 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Ferhan İnce 3 oy alırken, Fatih Anadolu Lisesi Ali Rıza Minber, Bir Aralık İlköğretim Okulu'ndan Hasan Eren Akdağ, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Ferhat Karataş ve Tekel 75. Yıl YİBO'dan Malhun Akyüz 2'şer oy alarak meclise girmeye hak kazandı.
Adıyaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Ekinci, okullarda öğrencilerin demokrasiyle tanışmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Öğrencilerin demokrasiyi algılaması ve yaşaması bizler ve öğrenciler için çok önemlidir" dedi.
..
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 17:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?