16
Eylül
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Öğrenciden yardım eli

Adıyaman Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri, cep harçlıklarıyla aldıkları yiyecek ve giyecek ile biriktirdikleri paraları yardıma muhtaç ailelere ulaştırdı.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu 7 B sınıfı öğrencilerinden oluşan 45 kişilik grup, cep harçlıklarını biriktirerek yardıma muhtaç ailelere yiyecek, giyecek ve para yardımında bulundu. Mara Mahallesi'ndeki bir çok aileyi ziyaret eden öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri yardım paketlerini teslim etti.

Sınıf öğrencilerinden Yasemin Küçükkeşepçe, yardıma muhtaç olan vatandaşlara yardım etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Adıyaman'da fakir aile sayısı gerçekten çok fazla. Büyüklerimizde bizim gibi düşünerek fakir vatandaşlara gerekli yardımları yapması gerekiyor. Bizim için bu yardımları sürekli yapmaya çalışıyoruz ve bu ailelere yardım yapmak çok güzel bir duygu. Bu fikri sınıfça alınmış bir karar olduğu gibi özellikle Ramazan ayında yardım yapılması düşünüldü. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız iftarda ve sahurda kuru ekmek yiyerek Ramazan ayını geçiriyor. Biz de yaptığımız yardımlar sayesinde kendilerini az da olsa sevindirmeye çalıştık" dedi.

Cep harçlıklarını biriktirerek yardım yaptıklarını ifade eden sınıf öğrencisi Ömer Tekin ise "Cep harçlıklarımızı biriktirerek bu eşyaları aldık ve yardıma muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Ramazan ayında yaptığımız bu yardım sayesinde bir çok aile sevindi. Çocuklarıyla birlikte güzel bir sofrada oturarak yemeklerini yiyecekler. Yardıma muhtaç ailelere yaptığımız yardımlardan ötürü içimde çok farklı bir heyecan var herkesi bu gibi yardımlar yapması için duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Mara Mahallesi Muhtarı Celal Bağlı, kendi mahallesinde bulunan yüzlerce ailenin yardıma muhtaç olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerin bu duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Maddi durumu iyi olan çocuklarımız bugün yardıma muhtaç çocuklara ve ailelerine yarım ediyor. Bizim mahallede bulunan fakirler artık sıfırın altında bir fakirlik yaşıyorlar. Yapılan bu davranış gerçekten çok güzel. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımızı bu gibi yardımlar yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 17:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?