8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğretmenler unutulmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Adıyaman'daki okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Halk Eğitim Merkezi'nde tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve öğretmenlerini katıldığı kutlamalarda Anadolu Öğretmenler Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği solo ve koro şarkılar törene renk kattı. Törende öğretmenliğe yeni başlayan öğretmenler yemin ederken, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Gani Yüzer, eğitimin çağdaş düzeyde olması için fiziki ortamların düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, öğretmenlik mesleğinin sevgi gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, "Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi öğretmenlik fedakarlık gerektiren bir meslektir. Öğrencilere sevgiyle yaklaşmayan öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demiri ne kadar döverseniz dövün, ona şekil veremezsiniz. Öğretmenler, bilgi ve şefkatlerinizle öğrencileri yetiştirerek geleceğimizi işleyeceksiniz" dedi.

Adıyaman Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerde okul aile birliği tarafından öğretmenlere yemek ikram edildi. Emekli öğretmen H. Mehmet Doğan'a hizmetlerinden ötürü okul müdürlüğü tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Düzenlenen etkinliklerde konuşan okul müdürü Mahmut Bağcı, "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün alfabe harflerinin kullanılmasıyla birlikte kara tahta önüne geçerek öğretmenlik yaptığı günü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Okulumuzda başarılı bir şekilde eğitim veren bütün meslektaşlarıma göstermiş oldukları özveriden ötürü teşekkür ediyorum. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan okul aile birliği yöneticilerinin okulumuza göstermiş oldukları ilgiden ötürü memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Verilen yemeğin ardından öğrenciler tarafından Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlamış oldukları resim sergisinin açılışı da yapıldı.

..
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:16:45
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 17:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?