8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Vali, TEDEP'i inceledi

Adıyaman'da bir süre önce uygulamaya konulan Temel Eğitimi Destekleme Projesi (TEDEP) çalışmalarını yerinde görmek isteyen uzmanlar, Vali Halil Işık'ı ziyaret etti.

TEDEP uygulamasını yerinde görmek ve açılan kursların sonunda eğitim alan eğiticiler ve yöneticileri denetlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Sabancı, TEDEP İzleme Komitesi ve AB Uluslararası Eğitim Uzmanı Roger Avenstrut Adıyaman'a geldi. Adıyaman'da yapılan çalışmaları yerinde gören heyet, daha sonra Adıyaman Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Sabancı, eğitimle ilgili projelerin kendileri tarafından koordine edildiğinin altını çizerek, "Dünya Bankası ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projelerimiz var. 100 milyon Euroluk TEDEP'ten 24 il faydalanmaktadır. Bu projemiz dışında koordine ettiğimiz ve 80 milyon Euro bütçeli bir projemiz daha bulunmaktadır. Bu projemiz Dünya Bankası'nın onayına sunulduktan sonra fiilen başlayacak" diye konuştu.

AB Uluslararası Eğitim Uzmanı Roger Avenstrut ise TEDEP'in önemine dikkat çekerek, "TEDEP özellikle Türkiye için eğitimin iyileştirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Önemi ve büyüklüğü açısından bizim ilk proje diyebileceğimiz bir projedir. Umut ediyorum ki bu proje gelecek çalışmaların habercisi ve gelecek desteklerin ilk adımı niteliğinde olur" dedi.

Proje kapsamında Adıyaman'da yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Adıyaman Valisi Halil Işık da "Bu proje kapsamında ilimizde 48 derslik ve 12 lojman yapılanması düşünülüyor. Adıyaman olarak bu projeye çok önem veriyoruz. Valilik olarak ilerde bu projenin devamını sağlamak suretiyle ilimize yeni kazanımların sağlanması konusunda beklentilerimizi de heyete ilettik. Bu nedenle bir an önce proje çerçevesinde öngörülen dersliklerin ve lojmanların tamamlanarak yeni çalışmalara imza atılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sincik-İnlice, Kahta-Eskitaş, Kahta-Girne, Gölbaşı-Yavuz, Tut-Kaşlıca ve Adıyaman merkezde bir okul TEDEP'ten faydalanıyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 19:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?