22
Aralık
2024
Pazar
GÜNCEL

4 Ana başlık belirlendi

Adıyaman'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölgesinde Yoksullukla Mücadele ve İstihdam Forumu sona erdi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkan Yardımcısı Ferhat Şelli, toplantının ulusal ve uluslararası düzeyde yapıldığını bildirerek, toplantıda 100'e yakın uzmanın ortaya çıkardığı fikirlerin ilgili kurumlara iletildikten sonra takip edileceğini söyledi. 

GAP Bölgesinde Yoksullukla Mücadele ve İstihdam Forumu sonrasında konuşan GAP BKİ Başkan Yardımcısı Ferhat Şelli bölgenin bütün sorunlarının tümüyle ele alındığını kaydederek, "Bu toplantıyla bölgedeki sorunlar tüm yönüyle ele alındı. Yoksulluğun küreselleşme eğilimine girdiği çağımızda, bu soruna hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde kurumsal ortaklarla beraber çözüm aradık. Konuyla ilgili yapılmış çalışmalardan GAP idaresinin ve kurumsal ortağımız UNDP'nin de katkılarıyla 4 ana başlık belirledik" dedi.
Yaklaşık 2 gün devam eden forumun kayıtlara alınarak ilgili kurumlara sunulacağını ifade eden Şelli, "Yaklaşık 2 gündür uzmanların görüşleri ve önerileri tamamen kayda alındı ve bu kayıtlar doğrultusunda ortaya çıkarılan fikirler bir rapor haline getirilecek. Daha sonra idare ve UNDP uzmanları tarafından bu fikirler analiz edilerek, bu değerlendirmeler üçe ayrılacak. Bunlardan biri burada yapılan önerilerin hangisi projelendirilecekse onlar ortaya çıkarılacak ve projelendirilecek. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası fonlara başvurulacak. İkinci analizimiz burada ortaya çıkan fikirleri ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz ve takip edeceğiz. Aynı zamanda bu fikirler GAP yüksek kuruluna da sunulacak" diye konuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında yapılan ayrı bir toplantıda bölgeyi ilgilendiren iki ayrı karar alındığını kaydeden Şelli, "Bunlardan biri, 'GAP Yatırım Danışma Kurulu' kurulacak ve bu işin sekreteryasını da GAP idaresi yapacak. Periyodik olarak GAP çerçevesinde bulunan 9 ilin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlarıyla bir araya gelinecek. Forumda sunulan fikirler ve öneriler burada da tartışılarak çözüm aranacak. Yine bu toplantıda TSO başkanlarıyla yapılacak çalışmalar sonucunda kalifiye eleman yetiştirmeyle ilgili bir proje başlatılacak. Konuyla ilgili TSO başkanlıkları tarafından o bölgedeki girişimci ve yatırımcılara yönelik bir çalışma yapılacak. Bu girişimci ve yatırımcılar kendilerine uygun kalifiye elemanları belirleyecek. Daha sonra GAP idaresi ve UNDP işbirliğiyle eleman yetiştirilmesi için eğitim programları gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu. 

Forumun sonuç bölümünde, 4 ayrı grubun ortaya çıkardığı fikirler anlatıldı. 1. Grup Yoksullukla Mücadelede Sivil Toplumun Rolü ve Kamu-Sivil Toplum İşbirliği için Öneriler, 2. Grup Bölgede Özel Girişimciliğin ve Yatırımların Önündeki Engeller ve Çözüm Önerileri, 3. Grup Yoksullukla Mücadelede Sosyal Politika Öneriler ve 4. Grup Yoksulluk ve İstihdam Açısından Tarım Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerilerini sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 12:51:11
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?