16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

692 kişiye 100'er YTL yardım

Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı fakir ve yardıma muhtaç 2 bin 692 kişiye, 100 YTL nakdi gıda yardım yapılacak.

Adıyaman Valisi Halil Işık, gıda yardımlarının dağıtımına 13 Ekim tarihinde başlayacaklarını belirterek, yardımların gerçek yardıma muhtaç insanlara ulaştırılacağını söyledi. Işık, yardıma muhtaç vatandaşlara yapılacak yardımların devam edeceğini belirterek, "Aşevinde bin 750 kişiye her gün sıcak yemek dağıtıyoruz. Bu vatandaşlarımıza Ramazan ayı münasebetiyle pazar günü dahil her gün yemek veriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı fakir ve yardıma muhtaç kişilere nakdi yardım, hastalara yol yardımı, tıbbi malzeme, sakat arabası, işitme cihazı, yürüme cihazı gibi sağlık yardımları yapılmaktadır" dedi.

Vali Işık, eğitime de destek verdiklerini ifade ederek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafında eğitim öğretim yardımı olarak 269 bin 250 YTL ödenek gönderilmiştir. Bu ödenekten Milli Eğitimi Müdürlüğü tarafından hazırlanan toplam 5 bin 385 ilköğretim ve orta öğretim örgencilerinin her birine 50 YTL nakdi eğitim yardımı yapılacaktır. Adıyaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 2005 yılında ilimiz merkezi için 10 bin ton kömür gelmiştir ve her aileye 500 kg olmak üzere toplam 20 bin fakir aileye kömür yardımı yapılacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 17:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?