16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Almanya'dan gelmişlerdi

Adıyaman Gölbaşı karayolunun 55. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında 7 kişi öldü.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'dan Gölbaşı istikametine giden Mustafa Kılınç yönetimindeki 02 EC 321 plakalı otomobil karşı istikametten gelen Mehmet Aslan yönetimindeki 02 DC 787 plakalı gübre yüklü kamyonun altına girdi.

Kazada otomobil sürücüsü Mustafa Kılınç, Yusuf Çetiner (77), Aviç Çatiner (65), Aleyna Dere olay yerinde hayatını kaybederken, Sivil Savunma ekipleri tarafından otomobilden büyük güçlüklerle sağ çıkarılan Nazire Dere (14) sevk edildiği Adıyaman Devlet hastanesinde, Büşra Dere ve Mülkan Dere kaldırıldıkları Gaziantep Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Otomobili altına alan gübre yükle kamyon anayoldan çıkarak girdiği stabilize yolda 200 metre ileride ancak dura bildi. Kaza sonrasında olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü Mehmet Aslan kazadan 2 saat sonra güvenlik görevlilerine teslim oldu.

Kaza sonrasında cesetler yola savrulurken çocukların ayakkabıları da hurdaya dönen otomobilin etrafına saçıldı. Almanya'dan gelen Dere ailesinin bavulları da Jandarma ekipleri tarafından hurda yığınına dönen otomobilden çıkarılarak yakınlarını teslim edilmek üzere alındı.

Kazada hayatını kaybeden Mülkan Dere ve çocukları önceki gün Almanya'dan gelerek Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde kayın babasının yanında kaldığı öğrenildi. Mülkan Dere'nin babası Yusuf Çetiner ise kızını ve torunlarını Gölbaşı'ndaki evine getirmek için Adıyaman'ın Samsat İlçesi'ne gittiği ve dönüş torunları ve kızıyla bindiği otomobil ile yolunda kaza yaptığı öğrenildi.

Olay yerine gelen Çetiner ve Dere ailesinin yakınları sinir krizleri geçirirken, çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 00:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?