16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bulanık su harekatı

Müftülük Caddesi’nde bulunan 1900 metrelik iki isale hattından birinde meydana gelen arıza sonucu suların bazı bölgelerde bulanık akmasının basında farklı yorumlanması Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı harekete geçirdi.

Başkan Büyükaslan basın mensupları ile beraber müftülük Caddesi’ne ziyaret gerçekleştirerek, kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Bulanıklığın, meydana gelen arızaya müdahale esnasında isale hattına sızan topraktan kaynaklandığını ifade eden Başkan Büyükaslan; “Bu olağan bir durumdur endişe edilecek hiçbir şey yoktur. Vatandaşlarımız rahat olsunlar böyle bir şeyin bir daha yaşanması durumunda yapılacak şeyin bulanıklık geçinceye kadar suyu akıtmaktır. Bulanıklığın geçmiş olması ile kullanılabilir suya kavuşmuş olunacaktır” dedi.

Her fırsatta mevcut dört kaynağın gittikçe büyüyen ve gelişen ilimizin ihtiyacına cevap veremez hale geldiğini söyleyen Başkan Büyükaslan, mevsim şartlarının bu durumu daha da zorlaştırdığını kaydetti.

Geçen kış mevsiminde yeterince kar ve yağmur almayan bölgemizin su sıkıntısı yaşamasının doğal olduğunu belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan Devlet Su İşlerinde bulunan Havşeri-Zerban suyu projelerinin bitirilmesiyle bu sorunların sona ereceğini söyledi. Öte yandan 730 litre olan su miktarının mevsim şartları nedeni ile 350 litreye düştüğü belirtildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 12:46:38
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?