8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Doğalgaz seferberliği

Adıyaman Belediyesi, Besni, Gölbaşı ve Kahta İlçe belediyeleri, doğal gaz yapım ve dağıtım ihalesi yapılması için belediye meclis kararı alarak doğal gazın geliş sürecini hızlandırdı.

Doğal gaz şehir içi dağıtım şebekesiyle ilgili olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) uzmanları Adıyaman ve ilçelerinde incelemede bulundu. Uzmanların belediyelerin taleplerini olumlu karşılamasının ardından belediyeler harekete geçti.

Adıyaman Belediyesi ve Besni Belediyesi doğal gaz konusunda meclis kararını çıkardı. Gölbaşı ve Kahta belediyeleri de bu hafta içerisinde meclis kararı alacak.

Adıyaman Belediyesi Meclis Salonu'nda Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, birlikte basın toplantısı düzenleyerek doğal gaz konusunda yaşanan gelişmeleri anlattı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ishale hattında belediyelerin yüzde 10'luk bir payının olacağını belirterek, "EPDK tarafından gerekli hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz lisans ihalesi yapılacak. İhaleye girmek isteyen birçok firmanın olduğu bizlere iletiliyor. İhaleyi alan kişi ihale tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yatırıma fili olarak başlayacak. İhale verilen firma 18 ay içersinde dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesinin işletmesini alacak ve gaz sunumuna başlanılacak. Azami 5 yıl içerisinde dağıtım bölgesindeki imarlı alanların bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriye dağıtım yapılacak. İhaleyi hangi firma alırsa alsın belediyelerin dağıtım şebekesinde yüzde 10 payı olacak" dedi.

2006 yılı içerisinde doğal gaz dağıtımıyla ilgili şebekenin döşenmesine başlanılacağını dile getiren Büyükaslan, Adıyamanlı iş adamlarını bu alanda faaliyet göstermeye davet etti.
Besni ve Gölbaşı Belediye başkanları da, ilçelerinin doğal gazı dört gözle beklediğini ve doğal gaz hattı döşenmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?