16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İHD, şehide üzülmüş

Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Danış, Jandarma Komanda Er Osman Demir'in ölümünün kendileri üzdüğünü belirterek, Türkiye'de yaşanan çatışmaların durdurulması için yetkilileri göreve çağırdı.

İHD Adıyaman Şube binasında düzenlenen basın açıklamasına Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adıyaman Şube Başkanı İzzet Karadağ, İHD Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Danış ve çok sayıda Demokrasi Platformu üyesi katıldı. Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını yapan İHD Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Danış, Türkiye'deki çatışmaları her platformda eleştirdiklerini ve bu çatışmaların bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Danış, çatışmaların kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, "Sıkıntılı ve sancılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntılarımızın başında Kürt sorunu çözümünde savaş ve şiddet yöntemlerinde ısrar etmek gelmektedir. Dün de Hakkari'de yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Osman Demir adlı bir askerin cenazesi ilimize geldi. Adıyaman acıya ve yasa boğulmuştur. Bir kez daha artık ölümler olmasın diye okuduğumuz dualar ve tuttuğumuz dilekler boşa çıktı. Biz bir kez daha çatışmaların durması, ölümlerin yaşanmaması, sorun ne kadar büyük ve derin olursa olsun diyalogla çözüme gidilmesini diliyor, çatışmada yaşamını yitiren Osman Demir'e rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 18:39:42
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?