16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Vali şehidin evinde

Adıyaman Valisi Halil Işık, geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Kavaklı Köyü Armutlu Mezrası yakınlarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Osman Demir'in ailesini ziyaret etti.

Vali Işık, Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, şehit Jandarma Komando Er Osman Demir'in ailesini Sümerevler Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

Vali Işık ailenin acısını paylaştıklarını belirterek, "Şehidimizin ailesinin büyük acısını paylaşıyor, onurlu bir görev uğrunda mevkilerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan Jandarma Komando Er Osman Demir'e ulu Tanrı'dan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Vali Işık, şehitleri her zaman anacaklarını ifade ederek, "Şehidimizin manevi hatırası daima canlı tutulacak ve yaşatılacaktır. Hepimize vatan olan bu topraklar çocuklarımıza noksansız olarak teslim edeceğimiz kutsal bir emanettir. Bu topraklar tarih boyunca onun uğrunda can veren şehitlerimizle özdeşleşmiştir. Türk ulusunun her ferdi tarih boyunca kanlarıyla destanlar yazan bir ecdadın evlatları olarak, bu vatana canını her an fedaya hazır bekçilerdir. Aziz şehidimiz, ettiği yemine sadık kalarak canını seve seve feda etmiştir. Jandarma Komando Er Osman Demir, Türk askerinin en büyük rütbesine, şahadet rütbesine erişmiştir. Ettiği yemine bağlı kalarak Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti ve vazife uğruna hayatını seve seve feda etmiştir. Aziz şehidimizi tekrar şükranla anıyorum" diye konuştu.
Şehit babası Bekir Demir ise, çocuğunun vatan uğruna öldüğünü ve oğlunun şehitlik mertebesinde yücelmesinin onur verici olduğunu söyledi.

Öte yandan, Vali Halil Işık ve beraberindeki heyet, aileye gıda ve para yardımında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 17:35:36
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 17:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?