8
Eylül
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Nemrut'u en çok Almanlar gezdi


Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Güven, 2005 turizm sezonunda Nemrut Dağı'na en çok Alman turistlerin geldiğini açıkladı. Güven, 2005 döneminde yaklaşık 5 bin Alman turistin Nemrut Dağı'nı ziyaret ettiğini belirterek, "Almanları bin 993 kişiyle Fransız, bin 889 turistle Hollandalı, bin 826 izyaretçiyle Japonlar takip ediyor. Nemrut Dağı'nı en az ziyaret eden ülkeler arasında 20 turistle Fas, 40 ziyaretçiyle Rusya ve KKTC, 41 kişiyle Yeni Zelanda, 50 turistle Polonya, Portekiz, İzlanda yer alıyor" diye konuştu. Öte yandan, Nemrut Dağı'nı ziyarete gelen turist sayısında yüzde 40 artış yaşandığı belirtildi. Nemrut Dağı'na Fransız, Hollandalı, Japon ve İtalyan turistler de ilgi gösteriyor.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Güven, Nemrut Dağı'nı ziyaret eden yabancı turistler arasında Japonların artışına dikkat çekerek, "Önceki yıllara göre, Japon ve Koreli turistlerin sayılarında büyük oranda artış var. Japonlar, kültür turizmine büyük önem veriyor. Önceki senelerde Nemrut Dağı'na gelen Japon ziyaretçiler, döndüklerinde çevrelerindekilere eserlerin güzelliğinden bahsediyor. Böylece turistlerin sayısında artış kaydediliyor"dedi.

Hava koşulları nedeniyle sadece Nisan ve Kasım ayları arasında ziyaret edilebilen Nemrut Dağı'nı görmeye gelen yabancı turistlerin sayısındaki artış, turizmcileri memnun ediyor. Temmuz ayı sonuna kadar Nemrut Dağı'nı 20 bin yabancı, 62 bin yerli turist ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 15:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat_izci IP: 85.100.252.xxx Tarih : 20.08.2005 12:01:53
bu haber bir adıyamanlı olarak beni sonderece gururlandırmış ve tarihi zenginliğimizin yeterince tanıtamamızdan ötürüde üzmüştür.Habere göre turistlerin çoğu bizim yapacağımız reklamı kendileri yapıyor bu bence sonderece kötü iyibir reklam bu sayıyı niye ikiye katlamasın bu mümkün değilmi.Bölge ekonomisinede büyük katkı sağlanmış olup halkımızı dışa bağımlılıktan kurtarmış oluruz.İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER