16
Eylül
2024
Pazertesi
SİYASET

DYP lideri Ağar uyardı:"Ekonomi çıkmaza giriyor"

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde düzenlenen 10. Peygamber Kuru Üzümü Festivali'ne katılan Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, daha sonra düzenlenen mitingde halka seslendi. Gölbaşı Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen DYP Genel Başkanı Ağar, Türkiye ekonomisinin gün geçtikçe bir çıkmaza girdiğini iddia ederek, "Bugün dış borç 243 milyar dolardır. 3 yıl içinde yaklaşık 100 milyar dolar daha borç yapılmıştır. Bu borcun günlük maliyeti Türkiye'ye 90 milyon dolar civarındadır ve Türkiye, haftada bu borç için 800 milyon dolar civarında dışarıya faiz ödemektedir. Hiçbir ekonominin bu yükü kaldırması ihtimal dahilinde bile değildir. Bu gibi birçok sorunun çareleri vardır. Bunların üstesinden gelebilecek tecrübe, bilgi, kadro lazım ve her şeyden önce size oy vererek iktidara taşıyan, milletin dışında hiçbir güce boyun eğmemek lazım. Bugünkü hükümetin gücüne boyun eğdikleri, Türkiye sınırlarının dışındaki bazı başkentlerdir. Dış politikayı da ekonomi politikasını da başka ülkelerin dayatmalarına ve zorlamalarına teslim etmişlerdir. Biz 60 seneden beri iktidardayız. Kah muhalefette kah iktidardayız ama hep siyasette varız. Gün gelmiş millet uğruna kendimizi feda etmişiz, zorla silah gücüyle iktidardan indirdikleri zamanda bile yeniden siyasi mücadeleye girmişiz, millet eliyle tekrar iktidara gelmişiz. Bunun sebebi de milletin dışında hiçbir iradeye boyun eğmeyen iktidar olmuşuz. Bunun dışında hiç bir güce boyun eğmeyiz" dedi.

Ağar, hükümetin birçok konuda taviz verdiği iddia ederek, "Milletimizin gerek dış politikada, ekonomide, sosyal hayatta, toplumsal dengede, gerekse yeniden yeşertilmeye çalışılan terörde, gerekse Türkiye'nin Avrupa Birliği, Irak krizi, Kıbrıs meselesi gibi dış politikalarında menfaatinin korunmasında gayet zayıf duruşu olan Türkiye'nin bütün menfaatlerini Türkiye'nin bütün geleceğini sıkıntı altında bırakan bu hükümetten kurtulmanın zamanı gelmiştir geçmiştir bile" diye konuştu.

Vatandaşların dertlerine çare olacaklarını da ifade eden Ağar, "Siz ferah olun, siz müsterih olun. Türkiye'de senede en az 1 milyon kişiye iş üretecek, aş üretecek projeler Mehmet Ağar'ın elindedir. Doğru Yol Partisi'nin elindedir. İktidara geleceğimiz zaman, düğmeye basacağımız zaman aralığı içerisinde 1 sene içerisinde her sene 1 milyon adama iş temin edeceğiz. Türkiye'nin bu kabiliyeti var. Türkiye'de birçok şeyler söyleyerek iktidara gelen bu hükümet millete olan güvenini arkasında hissederek yolda doğru düzgün yürüyebilseydi, Türkiye 3 senede çok mesafeyi geride bırakırdı. Bugün Türkiye'de kendi milleti yerine dışarıdaki birtakım ağalara güvenerek Türkiye'de hiç kimse iktidarını devam ettiremez. Çünkü bu bakış açısı Türkiye'nin çiftçisini, köylüsünü, esnafını, emeklisini, işçisini, memurunu küçük orta boy işletmecilerini ve herkesten fazla iş iş diye umutla bekleyen işsizleri perişan eden bir ekonomiyle Türkiye karşı karşıyadır. Bu zorluğun altından çıkmanın yoları vardır. Bunun üstesinden gelecek imkanlar vardır. Onun için biz doğru yoldayız, onun için bizim yolumuz mübarek yol, onun için doğru yol, Allah onun için bu yoldan ayırmasın kimseyi" dedi.

Diğer taraftan, Adıyaman'ın Atakent Beldesi, Besni ve Gölbaşı İlçeleri'nde halka seslenen DYP Genel Başkanı Ağar'a bölgede karpuz üreten çiftçiler tarafından satamadıkları karpuzlardan biri hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 00:24:08
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?