8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Fırat'tan eleştirilere sert yanıt

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Adıyaman değerlendirme toplantısına katıldı.

AKP Adıyaman İl binasında yapılan toplantıya, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Şevket Gürsoy, Mehmet Özyol, Mahmut Göksu, Ahmet Faruk Ünsal, parti yetkilileri ile partililer katıldı.

Ankara'da yaptığı basın açıklaması sonrası çeşitli siyasi parti liderlerinden eleştiriler alan Genel Başkan Yardımcısı Fırat, siyasi liderlere cevap verdi.

Fırat, Türkiye'nin artık paşalar ve padişahlar devrini kapattığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, hukuk devletidir. Devlet tektir, kanunları, yetkileri, görevleri bellidir. 2005 yılı Türkiye'sinde hata yapan kim olursa olsun bunun hesabını verir. Burası krallık değildir. Artık paşa yok, padişah yok, padişah yakınları şehzadeler yok. Suç işleyen kim olursa olsun cezasını çeker. Türkiye, en büyük sorunu olan koruyuculardan kurtulmalıdır. AK Parti bunu başarmıştır. Türkiye'yi koruduğunu sanan, kendisini Türkiye'nin hamisi olarak kabul eden olmazsa olmazlar, artık yok olmaya başladı" dedi.

Türkiye'de bazı üniversite rektörlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ulema" kelimesine sert tepki göstermesini de cevaplandıran Fırat, "Ben onların da ulema olmasını isterim. Ulemanın kelime anlamı alimlerin çoğuludur. Konuştuğunuz dili iyi öğrenmeniz lazım. Dini bir konuda karar veriyorsanız bilen kişiye danışacaksınız. İslamiyet'te başörtüsü takılır mı, takılmaz mı? Oradaki hakim bunu nereden bilecek. Hakimin Budist olduğunu düşünün ve hakim bunları bilmek zorunda değildir. Hakim de bilir kişiye danışmak zorunda kalacaktır. Bu tür gündemler ve olaylar, Türkiye'ye lüzumsuz zaman kaybettirmekten başka bir şey değildir" dedi.

Ankara'da yaptığı basın açıklaması sonrası siyasi parti liderlerinin terör konusunda kendisini eleştirmesine de değinin Fırat, "Terör konusunda AK Parti'nin kimseden akıl alma durumunda olmadığını söyledim. Açıklamam sonrası bu konuşmama cevap vermişler. Acaba kendilerini yargısız infazların failleri olarak mı görüyorlar? Yoksa 'devlet sırrı'nın arkasına saklanarak, ifade vermem bahanesinin altına mı sığınıyorlar" diye konuştu.

Gazetelerde darbe konusunda yazılanların yanlış olduğuna değinin Fırat, "Siyasi kirlenme olarak belirlediğim konuyu darbe mi geliyor? diye yazmışlar. Türkiye bugün çok farklı bir konumdadır. Türkiye, demokrasisini ve özgürlüklerini geliştirmiş bir sosyal hukuk devleti olmada oldukça ileri adımlar atan bir ülkedir. Demokrasinin tehlikeli olduğu, darbe ne de buna benzer bir şeyi aklımın bir köşesinden geçirmedim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 12:11:53
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 17:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?