8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Spor engel tanımadı

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zihinsel Engelliler Atletizm Yarışması'nda sporcular, yarış sırasında zor anlar yaşadı.

Bazı sporcular, arkadaşlarından aldıkları ödünç ayakkabılarla yarışırken, koşu sırasında ayakkabısı çıkan bir sporcu tek ayakkabı ile yarışı tamamladı.Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Temsilciliği tarafından Zihinsel Engelliler Atletizm Yarışması düzenlendi. Adıyaman Atatürk Stadı'nda düzenlenen atletizm yarışmasında ilginç görüntüler yaşandı. Yarışmalara katılmak için parkurlara getirilen zihinsel engelli sporcular yarışma düdüğü çalmadan saha içinde koşmaya başladı. Saha içine dağılan zihinsel engelli sporcular, öğretmenleri tarafından tekrar parkurlara getirildi.

Günlük yaşantılarında giydikleri ayakkabılarla yarışmalara katılan sporcular, yarış sırasında zor anlar yaşadı. Yarışmaya katılmak isteyen bazı sporcular, ayakkabıları olmadığı için diğer sporculardan ödünç ayakkabı aldılar. Yarışmalara kundura ile katılan bir sporcu ise, start düdüğüyle birlikte birinci olmak için var gücüyle koşmaya başladı. Bu sırada ayağındaki ayakkabı çıkınca bir an düşme tehlikesi geçirdi. Yarışmayı bırakmayan sporcu ayakkabısı çıkmasına rağmen tek ayakkabıyla yarışmayı tamamladı.

Yapılan yarışlar sonunda, 200 metre Erkekler 1. Grup'ta, 1. Ahmet Dere, 2. Emre Dede, 3. Mehmet Yavuz, 100 metre Erkekler 1. Grup'ta, 1. Yılmaz Türkoğlu, 2. Sedat Yıldırım, 3. Serkan Bulgu, 100 metre Erkekler 2. Grup'ta, 1. Mustafa Yılmaz, 2. Mehmet Yavuz, 3. M. Sait Doğan, 100 metre Bayanlar 1. Grup'ta, 1. Merve Karadağ, 2. Zeynep Kılınç, 3. Merce Yıldırım, 50 metre Bayanlar 1. Grup'ta ise, 1. Rukiye Tutkun, 2. Emine Sayın ve 3. Nursel Türkmen oldu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 18:10:48
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 20:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?