8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Sporun geleceği masaya yatırıldı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 3. Dönem Değerlendirme Toplantısı, 81 ilin gençlik ve spor il müdürlerinin katılımıyla Adıyaman'da başladı.
Adıyaman'ın Bozdoğan Oteli'nde yapılan toplantıya, Adıyaman Valisi Halil Işık, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Mehmet Dengir Fırat, AKP Adıyaman Milletvekilleri Şevket Gürsoy, Mehmet Özyol, Ahmet Faruk Ünsal ile Hüsrev Kutlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü daire başkanları, çeşitli federasyonların başkanları ile gençlik spor il müdürleri katıldı. Toplantı öncesi otel önünde bekleyen Kahta Halk Oyunları ekibinin 10 kişiden oluşan davulcu ekibi, gelen misafirlere davul şov yaptı. Toplantı kesilen kurbanlardan sonra başladı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nden (AB) gelen kredileri tam olarak kullandıklarına dikkat çekerek, "Bugüne kadar Türkiye'ye AB'den gelen kredileri proje üretemediğimiz için geri göndermek zorunda kalıyorduk. Ama artık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bu projeleri üretiyor" dedi.
Türkiye'nin spor yapan bir ülke olmadığını ifade eden Atalay, "Sporu taraftar olarak bile değil, sadece seyirci olarak izliyoruz. 3 yıl önce 200 bin olan sayıyı 3 yıl içerisinde bir milyona çıkardık. Ancak Almanya'da 27 milyon lisanslı sporcu varken, bir milyon lisanslı sporcumuzun olmasını başarı olarak görmüyoruz" diye konuştu.
Okullarda spor faaliyetlerinin gelişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile temas halinde olduklarını belirten Atalay, "Her okulda spor kulübü kurmak ve öğrencilerin birkaç sporda faaliyet göstermeleri için çok ciddi adımlar atıyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapıyoruz. Beden Eğitimi dersinin haftada 4 saate çıkarılması, fizik dersi ile matematik dersi arasına sıkışmış ders olmaktan çıkıp branş dersi haline gelmesi ve branş hocalarının bu dersleri vermesini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Spor müsabakalarında şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasanın uygulanmasını isteyen Atalay, "Bildiğiniz gibi şiddeti önleme yasası çıkartıldı. Dünyadaki ülkelerin bu konudaki kanunlarını inceledik. Özellikle İngiltere bu konuda deneyimi çok fazla olan bir ülkeydi. Yine Fransa ve İtalya gibi ülkelerin benzeri yasaları var. Bu ülkelerin yasalarından da yararlandık. Sporda şiddeti önleme konusunda neredeyse eksiği olmayan bir yasa çıkardık. Bu yasanın uygulanmasını istiyoruz. Bu yasa uygulanırsa sporda şiddet önemli ölçüde azalacaktır. Müsabakalara giden insanların ölmesini veya kanının akmamasını istiyoruz" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Mehmet Dengir Fırat ise ülkede profesyonel sporun desteklenmemesi gerektiğini söyleyerek, "Sporu desteklemek hem ülkenin tanıtımı açısından iyidir hem de gençliğimize sporu sevdirerek kötü alışkanlıklardan kurtulmasını sağlamaktır. Özellikle okullarımızı spor konusunda eğitmemiz lazım. Sporun kaynağını orada bulacağız, orada yetiştireceğiz. Her okulda bir spor kulübünün mutlak suretle kurulması gerekir" dedi.
Vali Halil Işık ise yapılan toplantının çok önemli olduğuna dikkat çekti ve misafirlere 'Hoş geldin' dedi. Konuşmalar sonrasında Adıyaman'ın tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik yönünü anlatan slayt gösterisi yapıldı.
..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:16:25
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 11:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?