8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Adıyaman uyumadı

Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem Adıyamanlıları korkuturken Vali Halil Işık şu an için önemli bir olayı kendilerine ulaşmadığını ancak taramalaramalara devam ettiklerini söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ve Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 17.56'da merkez üssü Malatya'nın Pütürge İlçesi olan 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem için Adıyaman Valiliği alarma geçti. Adıyaman Valisi Halil Işık şu an için korkulacak bir şeyin olmadığını ifade ederek, "Merkez üssü Malatya Pütürge İlçesi olan, Adıyaman Merkez ve Çelikhan, Gölbaşı, Besni, Sincik, Gerger İlçeleri'nde hissedilen deprem için çalışmalarımıza başladık. Şu anda Emniyet ve jandarma ekiplerimiz kendi bölgelerini kontrol ediyor. Şu ana kadar bize intikal eden önemli bir olay yok. Ancak uzakta olan köylerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Sivil Savunma ve Sağlık ekiplerimizi hazırladık olası bir ihbara müdahale etmek için bekletiyoruz" dedi.
Diğer taraftan depremi hisseden Adıyamanlı vatandaşlar ise sokağa dökülürken olayı anlattılar. Depreme kahvehanelerde ve bilardo salonlarında yakalanan vatandaşlar dışarı çıktıklarını ifade ederek korktuklarını söylediler. İşten dönen bazı vatandaşlar ise evdekilerden haber almak için telefon irtibatı kurmaya çalıştı.
..
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?