Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Doğa ve Macera Sporları Kulübü Dağcılık Kolu, Gaziantep'in Araban ilçesi Köklüce Kanyonu'nda üç günlük "Yaz Gelişim Eğitim Kampı" düzenledi.
Doğa ve Macera Sporları Kulübü Dağcılık Kolu Öğrenci Lideri Selami Ersin Gemalmaz, kulüpte aldıkları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürmek amacıyla 26 kişilik bir grupla Yaz Gelişim Eğitim Kampı'nı düzenlediklerini belirtti. Gemalmaz, "1993 yılında Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu adı altında faaliyetlerine başlayan Gaziantep Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Kulübü, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Dağcılık Kolu adı altında faaliyetlerine devam ediyor. Kendi düzenlediği faaliyetlerle sınırlı kalmayan kulübümüz diğer üniversitelerin düzenledikleri tırmanış faaliyetlere de katılarak hem kulübü hem de üniversiteyi tanıtmada önemli rol oynamakta" dedi.
"Dağcılık Kolu" olarak her hafta sonu pazar günleri kulüp odasında Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun eğitmenleri tarafından eğitim aldıklarını ifade eden Gemalmaz, aldıkları bu eğitimleri Gaziantep'in Araban ilçesinde ve Türkiye'nin hemen hemen tüm dağlarında aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.
Bugüne kadar pek çok yerde kamp kurduklarını ve zirve tırmanışları yaptıklarını vurgulayan Gemalmaz, "Büyük Ağrı Dağı, Erciyes Dağı, Büyük Demirkazık, Medetsiz Dağı, Hasan Dağı gibi pek çok yere zirve tırmanışları yaptık. Ayrıca daha önce Kaçkar Dağı'na yaptığımız bir haftada 10 zirve başarılı bir şekilde sonuçlanmıştı" diye konuştu.
Kulübe üniversite dışından da üye kabul edildiğini söyleyen Gemalmaz, "Dağcılık sporu son derece tehlikeli bir spor olarak görülmektedir. Ülkemizde dağcılığın 50 yıllık geçmişine bakıldığı zaman kazaların oldukça az olduğu görülecektir. Ülkemizde 50 bin kişinin bu sporu aktif olarak yaptığı düşünüldüğünde dağcılık sporunun sanıldığı kadar tehlikeli olmadığı görülmektedir. Dağcılıkta kullanılan malzemelerin tamamen güvenliğini sağlamak adına kullanıldığını unutmamak gerekir. Kulübümüz adı altında gerçekleştirilen 300'ün üzerindeki faaliyette hiçbir kazanın yaşanmaması bunun açık bir örneğidir. Kulüp bünyesinde verilen teorik eğitimlerin akabinde bu eğitimleri pratikte de uygulanması için sırası ile Yaz Temel, Kış Temel, Yaz Gelişim, İleri Kaya ve Arama Kurtarma eğitimleri verilmektedir" şeklinde konuştu.