8
Eylül
2024
Pazar
MARDİN

Mardin: Güneydoğulu Süryaniler Mardin'de buluşuyor

Mardin’de yaşayan Süryaniler, Pazar günü Kırklar Kilisesi’nde düzenlenecek bir ayin ile Hz. İsa’nın dünyaya gelişini kutlayacak.

’Yeniden doğuş’ olarak da adlandırılan Paskalya ayinini Deyrulzafaran Manastırı Oxfordlu Metropolit Nuri Salibe Özmen ve Kırklar Kilisesi Papazı Gabriyel Akyüz yönetecek. Ayine katılanlar özel kokularla tütsülenerek kutsanacak. Ayrıca ayinde 41 çeşit baharat katılarak hazırlanan ve şaraba banılan çörek ikram edilecek. Ziyaretçiler, Kırklar Kilisesi’nin salonunda kabul edilecek. Bayramlaşmaya Vali M.Temel Koçaklar ve İl Müftüsü Celal Yıldız da katılacak Ziyaretçiler rengarenk boyanan, kaynatılmış yumurtaları tokuşturarak Süryaniler’in bayram sevincini paylaşacak. Papaz Gabriyel Akyüz, "Müslüman kardeşlerimizi kilisemize, sevincimizi paylaşmaya davet ediyorum" dedi.

Öte yandan Vali M. Temel Koçaklar’ın yayınladığı kutlama mesajında "Müslüman vatandaşlarımızla aynı gelenek, aynı değer ve şanlı bir tarihi paylaşan gayri Müslim vatandaşlarımız, Türk toplumunun ayrılmaz parçalarını oluşturmaktadır. Türk toplumu bu dinsel, kültürel zenginlik ve dayanışma içerisinde geleceğe kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bu duygularla Süryani hemşehrilerimizin Paskalya bayramını kutlar, insanlığa huzur ve güzellikler getirmesini dilerim" ifadeleri yer aldı.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 13:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?