22
Aralık
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Başkandan basına akşam yemeği

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü'nce organize edilen ve Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Balamir Gündoğdu ve Yunus Keleş katıldı. Davette, ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Başkan Tiryaki, "Sizleri bu akşam özel bir gündem nedeniyle değil, birlikte olmak için davet ettik. Davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tiryaki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin soruya, "Biliyorsunuz uzun zaman bürokrat olarak görev yaptım. İçişleri Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak atamam Ankara'ya yapıldıktan 3 ay sonra kamudan istifa ettim ve Altındağ Belediye Başkanlığı'na aday oldum. O dönemde beni kimse tanımıyordu ve bu büyük bir dezavantaj olarak görülüyordu. Şimdi ise hayata geçirdiğimiz projeler ve Altındağ'da yaşanan dönüşüm sayesinde sadece Altındağ'da değil, Türkiye çapında da takip edilen bir belediye olduk. Ancak benim burada yapmak istediklerim henüz bitmedi. Altındağ'ın henüz alması gereken yollar var. Burada yaşayan vatandaşlar teveccüh gösterir, şimdiye dek yaptıklarımızdan memnun olduklarını dile getirirlerse ben yine Altındağ'dan aday olurum" yanıtını verdi.

"ALTINDAĞ'DAKİ SOSYAL DÖNÜŞÜMÜ 5 YIL SONRA FARK EDECEKSİNİZ"
Yürütülen kentsel dönüşüm projelerine ve gecekondu yıkımlarına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Tiryaki, "Bu projeler sayesinde Altındağ gün geçtikçe modern bir kent görünümüne yaklaşıyor. Şimdiye dek 12 bin gecekondu yıktık ve bu yıkımlarda ekranlara hiç kavga gürültü görüntüleri yansımadı. Altındağ, alt yapısıyla; toplu konutlarıyla, modern yaşam alanları, parkları, spor, kültür ve iş merkezleriyle yeniden eski günlerine dönecek. Ancak daha önemlisi belediyemizin üç yıldır yürüttüğü sosyal
sorumluluk projeleri. Bu projeler kapsamında binlerce Altındağlı kadın ve çocuk her hafta sinemaya, tiyatroya ve kültür gezilerine götürülüyor. Bu sayede kentli olmanın nimetlerinden faydalanmaları sağlanıyor. İlçenin sosyo -kültürel anlamda yaşadığı olumlu değişikliği budan beş yıl sonra birdenbire göreceksiniz. Altındağ artık suçla anılan bir yer olmayacak" diye konuştu.
"Ankara'nın tarihi dokusunun korunmasına ilişkin olarak yürüttüğümüz projeler çok takdir topladı. Hatta iki ay önce bu konuda büyük bir de ödül kazandık" diyen Tiryaki, "Hamamönü, Ulus, Kale gibi Ankara'nın tarihi ve turistik bölgelerinin kent yaşamına yeniden kazandırılması çok önemli. Ancak sanılmasın ki biz belediyenin kaynaklarını sadece oraları restore etmek için kullanıyoruz. Altındağ'da yol, bina, okul ve alt yapı sıkıntısı çeken bu kadar çok mahalle varken biz bu restorasyonlar için belediye
bütçesinden yüklü kaynaklar ayıramayız. Tüm bu restorasyonlar için kaynağı başka yerlerden temin ediyoruz. İl Özel İdaresi'nden, Valilik'ten, çeşitli fon ve hibelerden kaynak buluyoruz" dedi.
Boşaltılan Ulucanlar Cezaevi'nde yürütülecek projeyle ilgili Tiryaki, "Koruma Kurulu toplantısında, hazırladığımız proje görüşüldü ve mimar arkadaşımdan aldığım bilgiye göre de proje kabul edildi. Yani Ulucanlar Cezaevi, tarihi ve Türk Siyasi yaşamındaki kimlik dokusu korunarak, bir kültür merkezine dönüştürülecek. Burada yürüteceğimiz projenin detaylarını sizlerle yakın zamanda paylaşacağız"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?