Altındağ Belediyesi'nin genç nesilleri kurtuluş mücadelesi tarihimizle yakınlaştırmak ve İstiklal Marşı şairimiz Akif'in anısını yaşatmak için hayata geçirdiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Parkı, İstiklal Marşımızın kabulünün 87. yıldönümünde büyük bir törenle açılıyor.
Yarın saat 10.00'da hizmete sunulacak parkın açılış törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve diğer davetliler katılacak. Hacettepe Üniversitesi'nin yanında yer alan Mehmet Akif Ersoy Kültür Parkı, Hamamönü Bölgesi Restorasyon Projesi'nin parçası olarak hayata geçirildi.
Toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen park, bundan 2 yıl önce bir moloz yığını görüntüsü içerisindeydi. Çok kısa sürede bitirilen parkın içinde şairin ulusumuza en büyük armağanı olan, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı da bulunuyor. Uzun yıllar ihmal edilen Akif'in pek çok kişisel eşyasının sergilendiği Tacettin Dergahı da yapılan restorasyon çalışmaları sırasında yeniden düzenlendi. İstiklal Marşı Anıtı, tören alanı, geniş meydanları, gezinti ve dinlenme alanları ile Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilk yıllarını anlatan bir yay aksını da barındıran park, müzesi ve tarihi anlatan yapılarıyla tam bir kültür ve tarih merkezi haline getirildi.
Yapılan restorasyon çalışmalarıyla hem şairin adının verildiği Mehmet Akif Ersoy Sokağı hem de bölgede bulunan diğer tarihi sokaklar ve buralarda bulunan tescilli Ankara evleri yeniden gerçek değerlerine kavuşturularak, bölgenin tarihi dokusu korundu. İlk etapta 36 evi restore eden Altındağ Belediyesi, projenin başarılı olması ve hızlı ilerlemesi neticesinde ikinci etabı da hayata geçirerek toplam 80 tarihi Ankara evini restore etti. Altındağ Belediyesi ayrıca restorasyonların gerçekleştiği bölgeye bir de meydan kazandırdı. Talatpaşa Bulvarı üzerindeki meydanda bir saat kulesi ve Akif'in heykeli de bulunuyor. Meydanda ayrıca ziyaretçilerin dinlenmesi için banklar da bulunuyor.
talatpaşa bulvarındaki saat kulesi 32 esnafın göz yaşlarının emeklerinin rızıklarının yok edildiği yere dikildi akif yaşasaydı hak için sözlerim odun gibide olsa söylerim diyen şair bu haksızlığın uygulandığı alan heykelinin dikilmesine göz yumarmıydı belediye haklı bir yıkım kararı olmadan kamu yararı olmadan hukuka karşı hile yaparak 47 yıllık esnafın kendi parası ile yaptırdığı çarşıyı yok etti çarşının arazisi hacettepe üniversitesine hükmen mahkeme kararı ile şerh edilmiş bir yerdir ankara koruma kuruluna iptal edilmiş tapuları sunarak hukusuz yıkım kararı aldırmış bu kararıda tebliğden saklamıştır 32 esnafın vevalini taşımaktadır ayrıca dutlu sokak no 21 deki tarihi evi kökten yıkarak yerine uyduruk ankara evi inşaa etmiştir ve bu evede usulsüz doğal gaz teisatı çekmiştir kültür bakanını ve ankara valisini bı taklit evde ağırlamıiş anı defteri imzalatmıştır. çekül vakfı sitesinde bu evin orjinal hali ve taklit yapının fotoğrafları vardır ve restore edilmiş bir yapı gibi takdim edilmiştir altındağ belediye başkanının yüreği yetiyorsa bu satırların yazarı ile basın önünde belgelerle hesaplaşsın hodri meydan restorasyon adına bir kentin tarihi hafızasını yok eden milyarlarca lirayı evlerin dış yüzlerine çatısına harcayan tiryakiden tarih ve ankara halkı bir gün hesap soracaktır hemde adalet önünde veysel tiryakinin basın önünde cevabını bekliyorum.