1
Haziran
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Tayfur Bayar


Eskişehirli hayırsever işadamı Tayfur Bayar (71), Vali Sami Sönmez’e kendi yazdığı şiirini okuyarak, okul yapımı için 250 milyar lira bağışta bulundu.

Eskişehir’in eski tüccarlarından Tayfur Bayar, örnek bir davranış sergileyerek, İl Özel İdare Müdürlüğü’ne 250 milyar lira bağışlayarak, memleketine bir okul yaptırmak için ilk adımı attı. Tepebaşı bölgesinde 6 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan 18 derslikli ilköğretim okulunun protokolü, vilayet binasında Eskişehir Valisi Sami Sönmez ve Tayfur Bayar arasında imzalandı.

Hayırseverliğiyle tanınan Bayar, kendi adını taşıyacak bir okul yaptırmanın sevincini yaşadığını dile getirdi. Bayar, törende Sönmez’e ithafen yazdığı şiiri de okudu.

Bayar’ı bu örnek davranışından dolayı kutlayan Vali Sönmez ise, Eskişehir merkezinde ilköğretim okulunun yanı sıra, en az 3 liseye daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Okul yaptırmanın önemine dikkati çeken Sönmez, "Ben, böyle bir hayrı çok önemsiyorum. Eskişehir’de okul yaptırmak hayırseverler arasında gelenek oldu. Tüm mekteplerin listesini çıkarttığınızda, okul isimlerinin çoğu şahıs adıdır. İşte, hayırların en güzeli bu" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar