16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Halk Müziği için kıyasıya yarıştılar

Kırşehir Halk Oyunları İhtisas Gençlik Kulübü (HOYDEK) tarafından Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlendi. HOYDEK tarafından dün saat 20.00’de Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışması’na Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Zafer Cengiz, Belediye Başkanı Halim Çakır, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül ile çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmanın açış konuşmasını yapan HOYDEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Seçilmiş, Kırşehir’in Anadolu’nun ortasında bir tarih ve kültür merkezi olduğunu ifade ederek, "Anadolu’nun ortasında bir nazar boncuğu gibi duran Kırşehir’de, bugüne kadar birçok ozan, aşık ve eren yetişmiştir. Bozlağın ve türkülerin beşiği olan Kırşehir’de, türkülerimizi gelecek nesle aktarmak için HOYDEK olarak durmadan çalışıyor ve ses yarışmaları düzenliyoruz. Türkülerimizi ve bozlaklarımızı en iyi şekilde yeni nesillere aktarmak için her yıl geleneksel olarak Türk Halk Müziği Ses Yarışmaları düzenliyoruz. Yarışmaların devamı önümüzdeki yıllarda da devam edecek" dedi.

Konuşmaların hemen ardından yarışmaya geçildi. Yarışmada 12 - 15 yaş gurubu kızlarda Sevilay Ermen 1., Fatmagül Toprak 2., Fati Sinekli 3. oldu. Yine 12 - 15 yaş gurubu erkeklerde Yusuf Levent 1., Taylan Çoban 2. oldu. 16 - 20 yaş gurubu kızlarda Tuğçe Aslan 1. , Gizem Kezban 2., Çiğdem Çimen 3. oldu. 16 - 20 yaş grubu erkeklerde Hacı Polat 1., İlker Aslan 2. ve Yakup Dağdeviren 3. oldu. 21 - 30 yaş gurubu kızlarda Sezen Satılacak 1. olurken, 21 - 3O yaş gurubu erkeklerde de İdris Altuner 1., Hacı Ahmet Göç 2. ve Erdal Bildik 3. oldu.
Yarışma sonrası dereceye girenlere Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır ve HOYDEK Yönetim Kurulu üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:46:54
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 13:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?