16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Hirfanlı Barajı turizm merkezi oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’ın girişimleriyle Hirfanlı Barajı, turizm alanı olarak ilan edildi. Barajı’nın turizm merkezi olması kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak kesinleşti.

Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde bulunan Hirfanlı Barajı’nın turizm merkezi olarak ilan edilmesiyle ilgili uzun süredir çalışmalarını sürdüren AK Parti Kırşehir Milletvekili Arslan’ın girişimleri sonuç verirken, edinilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu’nun 27 Aralık 2004 tarih ve 2004/8321 sayılı kararıyla 1954 yılında yapımına başlanan ve 8 Ocak 1960 yılında hizmete giren Hirfanlı Barajı’nın turizm merkezi olması kararı, 31 Aralık 2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak kesinleşti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Arslan, Kaman ve Kırşehir’de 2005 yılında turizm patlaması yaşanacağını belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır Hirfanlı Baraj Gölü’nün turizm alanı ilan edilmesi için gayret gösteriyorduk. Bu çalışmalarımız sonuç verdi ve Aralık ayında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla Hirfanlı Barajı turizm alanı olarak ilan edildi. Bundan sonraki çalışmalarımız, bölgenin turizm yönünden gerekli tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmek olacak. Bölgenin turizm yönünden kalkınması, hem Kırşehir’in hem Kaman’ın hem de Mucur’un ekonomik yönden kalkınmasına ve turizm potansiyelinin yükselmesini sağlayacak. Hirfanlı Barajı’nda ilk olarak su sporlarını canlandırmaya çalışacak ve baraj kenarında plaj oluşturma projelerini hazırlayacağız. Baraj kenarına kurulacak tatil köyleri için projelerimizi hazırladık. Turizm bölgesi ilan edilen bölgeye yakın köylerde yaşayan halkımızın, özellikle meyve üretimini ve yöresel yemek kültürünü yaşatmalarını arzu ediyoruz. Bu vesileyle yöre halkını duyarlı olmaya çağırıyor ve gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçilere yörenin tanıtımında eksik kalınmamasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 19:51:14
Güncelleme :15 Ocak 2005 Cumartesi 19:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?