Kırşehir, İstanbul'da düzenlenen en geniş katılımlı turizm fuarı olan EMİTT-2011 fuarında tanıtılıyor.
İstanbul TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkeden 4 bin kurum ve firmanın katıldığı uluslararası fuarda Kırşehir'i, Kırşehir Valiliği ve Belediye ortaklaşa tanıtıyor. Cacabey Medresesinin sembolize edildiği stand, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.
13 Şubat'a kadar açık kalacak fuarın açılışına Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çok sayıda il Valisi, Belediye Başkanı, İstanbul'da bulunan Kırşehirli derneklerin başkanları, Kırşehirliler ve binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Kırşehir standına ünlü saz ve söz üstadı Neşet Ertaş'ta konuk olarak katıldı.
Fuar sırasında açıklamalar yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir'in tarihsel ve kültürel miras alanında oldukça zengin olduğunu söyleyerek, son zamanlarda termal turizm noktasında da sıçramaya yaşayacağına dikkat çekti.
Başkan Bahçeci konuşmasına şöyle devam etti:
''Şu anda termal turizm açısından Kırşehir önemli bir noktaya geliyor. Mevcut otellere ilave olarak beş yıldızlı bir otel yapılıyor. Kırşehir'de 1272 yılında dönemin Valisi Nurettin Cibril Bin Cacabey tarafından yapılan bir Gökbilimleri Medresesi var. Bu eser oldukça önemli olduğu için bugün EMİTT Fuarı'ndaki standımızı da Cacabey Gökbilimleri Medresesi maketi olarak hazırladık. Yine Ahilik, Kırşehir olarak bizim en önemli değerimiz, Ahi Evran-ı Veli Hazretleri Kırşehir'den Ahilik Felsefesi'ni dünyaya yaymış ve şuanda Kırşehir'de meftun bulunmakta. Her yılda düzenli olarak tüm Türkiye'de özellikle son 3 yıldır çok güçlü bir şekilde bir hafta süreyle kutlanıyor. Ahiliği de tüm yeni nesillere tanıtmak istiyoruz. Çünkü Ahilik yine 1200'lü yıllarda esnafı örgütlemiş, sivil toplum hayatını ve o dönemin sivil toplumunu oluşturmuş çok güçlü bir kurum. Biz Ahiliği tüm Türkiye'ye, dünyaya tanıtmak istiyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak Ahilik Külliyesi çalışmamız var."
Kırşehir'de yetişip büyüyen Aşıkpaşa'dan da bahseden Bahçeci, "Aşıkpaşa, Türk dilinde yazılı ilk eser olan Garipname'yi yazmış, herkesin yazılı dil olarak Farsça, Arapçayı kullandığı o dönemde Türkçe'ye sahip çıkarak ilk Türkçe eseri yazmış ve Türkçe'yi bugünlere kadar getirmiş çok önemli bir düşünürdür. Anadolu'nun Türklere vatan olması konusunda Horasan Erenleri çok önemli bir misyonu üstlenmişler ve Horasan Erenleri de Kırşehir'i kendilerine merkez olarak seçmişlerdir" dedi.
Bahçeci, Hacıbektaş ilçesinin Nevşehir'e bağlı olmasına rağmen her zaman Kırşehir merkezli olarak anıldığını da vurgulayarak, "Yine Yunus Emre'nin Türbesi Kırşehir'de yer almaktadır. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde Kırşehirimiz çok önemli bir Kültür Turizmi potansiyeline sahip bir il. Aynı zamanda Japonlar Kırşehir'de çok önemli bir kazı yapıyorlar. Kalehöyük Kazıları, 2010 yılı Temmuz ayında Japon Prensi gelerek bir müze açılışı yaptı. Çok önemli bir müze ve yine Orta Anadolu'nun belki de en büyük Arkeoloji Araştırma Merkezi Kırşehir'e kuruldu. Bu alanda Japonların ciddi bir ilgisi var. Bu nedenle Kırşehir'de Japonlara yönelik ciddi projelerimiz var. Yani Kırşehir, gerçekten Kültür Turizmi ve Termal Turizm açısından önemli bir potansiyel. Kapadokya bize çok yakın, yaklaşık 70 kilometre yani Kapadokya'nın giriş kapısı diyebiliriz Kırşehir'e" ifadelerini kullandı.
Kırşehir'in tanıtımını en iyi şekilde yaparak tüm Türkiye'yi Kırşehir'e davet eden Bahçeci, "Kırşehir aynı zamanda Ozanlar Şehridir. Neşet Ertaş, şuan yaşayan en önemli, en büyük ozanımız. Neşet Ertaş'ın babası ozan Muharrem Ertaş, Şemsi Yastıman çok önemli ozanlarımızdandır. Hala Kırşehir'de yaşayan çok önemli ozanlar, şairler var. Biz her yıl Aşıkpaşa Şiir Dinletileri yapıyoruz. Gerçekten Kırşehir, kültür yönüyle, ozanlar yönüyle de çok güçlü bir şehirdir" dedi.
Kırşehir türkülerinden örneklerin sunulduğu standa ziyarete gelen konuklara Kırşehir'i tanıtıcı CD, broşür, çeşitli tanıtım materyalleri ve yöresel yiyecekler ikram ediliyor.