16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Kırşehir OSB’de arsalar kapış kapış

Teşvik Yasası ile hareketlenen Kırşehir’de yatırım hız kesmiyor. Kırşehir OSB’de 2 fabrikanın daha temelinin atılacağı bildirildi. Kırşehirli girişimciler tarafından metal sektöründe üretime geçirilecek tesislerin en geç iki yıl içinde işletmeye açılması öngörülüyor.

Kırşehir İl Ticaret ve Sanayi Müdürü, OSB Müdür Vekili Âdil Ertuğrul, Teşvik Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle organize sanayi bölgesindeki yatırımlarda hissedilir bir canlanma gözlendiğini söyledi.

Ertuğrul, “Kırşehir OSB’de bir canlanma olduğu ortada. Geçen yıl temeli atılan 27 tesise ek olarak önümüzdeki günlerde metal sektöründe üretin gerçekleştirecek iki fabrikanın daha temeli atılacak. Daha önce temeli atılan 27 tesisten 2’si bir süre önce tamamlanarak işletmeye açıldı. Bunlardan Metaş Toz, metal üzerine üretimi sürdürüyor. Granitaş ise mermer işliyor. PVC doğrama üzerine iş yapacak iki fabrika deneme üretiminde. Elektrikli ev aletleri için motor üretecek bir başka tesis ise üretime geçmek üzere” dedi.

Âdil Ertuğrul, yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde oluşan bölgenin altyapı sorunu bulunmadığını 5 ile 6 bin metrekare arasında değişen 212 sanayi parselinden tamamına yakınının satıldığını belirterek şunları söyledi:

“OSB’deki sanayi parsellerine gerek Kırşehir, gerekse Kırşehir dışından yoğun ilgi var. İçinde Kırşehir Şeker Fabrikası’nın da yer aldığı bölgenin, hem Kayseri-Ankara, hem de Kırşehir-Aksaray karayolları kenarında bulunması bu ilgiyi daha da artırıyor. Nitekim toplam 212 parselden şu âna kadar 197’sinin tahsisi yapılmış durumda. Şu anda bölgede 19 tesis üretim halinde. Geçen yıl temeli atılan 27 tesisten 22’sinde inşaat çalışmaları sürüyor. Öteki yeni parsellere de kurulacak 18 tesis ise proje aşamasında.”

DÜNYA Gazetesi
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 11:12:44
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 15:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan kalayci IP: 84.141.98.xxx Tarih : 20.07.2005 19:02:39
Adim Hasan kalayci,Tolumenliyim almanyadan katiliyorum.Bu girisiminiz den dolayi herkezi tebrik ediyorum insallah sehrimize kazanc ve herkeze is imkani sunar. saygilar.