16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Kırşehir’de Avrupa Birliği projeleri tanıtımı yapıldı

Oluşturduğu çeşitli fonlarla ülkelerin hazırladığı uygulanabilir projelere mali destek veren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi, Kırşehir’in de bu kaynaklardan yararlanmasını sağlamak amacıyla, Valiliğin Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde müracaatı üzerine projelerin tanıtılması konusunda mutabakata vardı.

AB Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans biriminde görev yapan uzmanlar Kırşehir Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda “Proje tanıtım toplantısı”nda katılımcıları bilgilendirdiler.

Toplantı hakkında bilgi veren Kırşehir Valisi Selâhattin Hatipoğlu, “İlimizin de bu kaynaklardan yararlanmasını sağlamak amacıyla, projelerin tanıtılması yönünde müracaatta bulunulmuş ve bu konuda mutabakat sağlanmıştır.

Bunun sonucu olarak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı uhdesinde görev yapan Ulusal Ajans biriminde görevli uzman arkadaşlar düzenlediğimiz bu toplantıda projeleri bizlere tanıtacaklardır.

Tanıtım toplantısı ile ilimizdeki kamu kurum ve kuruşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları projeler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Bu bilgiler ışığında hazırlanacak projelerle ilimizdeki kurumlar Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak eğitim alanında, yönetimde ve iletişimde çağa uygun teknolojik altyapıya ve insan gücüne kavuşacaktır.

Bu sayede, ilimizde başarı ile yürütülen eğitimin kalitesi daha da artacak, eksiksiz alt yapı ve yetişmiş insan gücü ile kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız amaçları doğrultusunda verdikleri hizmeti bir adım daha öne çıkaracaklardır.” dedi.

Ulusal Ajans uzmanlarından Rana Kasapoğlu ‘genel eğitim’, Ali Yurtsever ‘gençlik programı’ ve Özgür Nurdoğan da ‘mesleki eğitim’ programı konusunda katılımcıları bilgilendirdiler. Ulusal Ajans Uzmanları, 2004 yılı içerisinde Avrupa Birliği'ne ait fonlardan 18 milyon Euro mali destek alındığını ve bu kredinin %98’inin harcanarak ülkemizin tanıtılması ve meslekî eğitimin geliştirilmesinde büyük başarı sağlandığını ifade ettiler.
Kenthaber / Kırşehir
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 16:15:23
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?