16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Kırşehir’in yüzü teşvikle gülecek

Kırşehir’in yeniden teşvikli iller kapsamına alınması, bir süre öncesine kadar yatırımda tereddüt eden girişimciler için yeni bir umut kapısı oldu. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) sanayi parsellerinin tamamına yakını satıldı. Geçen yıl temeli atılan 27 tesisten yarıya yakınının bu yılın sonuna kadar işletmeye açılacağı bildirildi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, “Teşvikli iller arasında tesis temeli atılan ilk il Kırşehir. Geçen yıl yapımına başlanan tesislerden biri tamamlanarak işletmeye açıldı. Temeli atılan tesislerden bir bölümü daha bitmek üzere. OSB’de altyapı eksiğimiz yok. Kırşehir’e yönelen girişimciyi sıcak karşılıyor, kendilerine alan tahsisi ve yatırım konusunda her türlü kolaylığı sağlıyoruz,” dedi.

İnsanlarının çok çalışkan olmasına karşın Kırşehir’i geçmişte yaşanan şanssız girişimcilik hataları yüzünden çok şey kaybettiğine işaret eden Mehmet Çopuroğlu, Kırşehir’in artık ‘zoru yenme’ sürecine girdiğini belirtti şöyle dedi:

“Sanayi yatırımı olarak Kırşehir’e ne yapıldıysa, kalkınmada öncelikli yöreler kapsamına alındığı dönemde yapıldı. Yapılanlardan da Petlas dışında bugüne kadar gelebilen pek olmadı. Petlas var diye bir zamanlar Kırşehir teşvik kapsamı dışında tutulmuştu. Şimdi yeniden teşvikli iller arasında. Bir bakıma girişimcinin önü yeniden açılmış oldu. Kırşehir’in kayıplarını da telafi edebilmesi için sermaye gücüne ve ayağı sağlam basan yatırımcıya ihtiyacı var.”

Kırşehir OSB Müdür Vekili Adil Ertuğrul da, bölgede bulunan ve ebatları 5 ile 6 bin metrekare arasında değişen 212 sanayi parselinden 197’sinin tahsis edildiğini, 200 hektarlık alana yayılan bölgenin kendine özgü bir cazibe merkezi niteliğinde olduğunu belirtti, “Bölgemizdeki sanayi parsellerine yoğun ilgi var. Kırşehir konumu itibariyle bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 20’ye yakın ilin Ankara’ya açılan kapısı durumunda. Şu anda bölgemizde 19 tesis üretim halinde. Geçen yıl temeli atılan 27 tesisten 22’sinde inşaat çalışmaları sürüyor. 18 tesis ise henüz proje aşamasında. Kırşehir OSB’ye yatırım yapacak tüm yatırımcıların yanındayız. Kırşehir’e yatırım yapanlar hiçbir zaman pişman olmayacaklar. Zira, Kırşehir’in yatırımcıya sağladığı o kadar çok avantaj var ki” dedi.

Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamurcu da, Kırşehir’in yatırımcılar için Anadolu’nun ortasında kendine özgü bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi. Hamurcu, “Bana göre Kırşehir yatırım yapılacak illerin başında geliyor. Zira ucuz işgücü var. Üstelik vilayet ve belediye tarafından da yatırımcılar destekleniyor. Kırşehir’in Ankara, Kayseri ve Konya gibi 3 büyük sanayi bölgesine yakın olması da yatırımcılar için bir başka avantaj. Kırşehirliler olarak el ele verip koordineli şekilde çalışırsak hem Kırşehir kalkınır hem de bundan ülke ekonomisi büyük yarar görür” diye konuştu. 
Dünya Gazetesi
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 18:41:06
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 12:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?