16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

TSE Kırşehir Temsilciliği kapatılmıyor

Kırşehir’de sivil toplum kuruluşlarını ve daha çok yerel basını günlerdir meşgul eden TSE Kırşehir Temsilciliği’nin “kapatılıyor, kapatılacak” haberleri nihayet bir sonuca bağlandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Kenan Malatyalı, TSE Kırşehir Temsilciliği’nin kapatılması kararından vazgeçtikleri müjdesini verdi.

Kırşehir TSE’nin kapatılmasında önemli üç neden bulunduğunu belirten Başkan Malatyalı bunları kârlılığın düşük olması, giderlerin fazlalığı ve hizmet binasının sorunlu olması şeklinde açıkladı.

TSE Temsilciliği masraflarının en aza indirilmesi ve kârlılığın artırılması için Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu’nun destek sözü verdiğini söyleyen TSE Başkanı Kenan Malatyalı, “Özellikle teşvik yasasıyla sanayisinde gelişme kaydeden Kırşehir’in TSE’ye her zamankinden fazla ihtiyacı olacağı düşüncesiyle kapatılmasından vazgeçtik,” dedi.

 
’nin kapatılmaması konusunda başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm Kırşehirlilerin duyarlılık gösterdiğini ve bunun da olumlu sonuç verdiğini belirten TSE Başkanı Malatyalı, “Temsilciliğin kapatılmaması konusunda Kırşehir Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Vali ile görüşmeler yaptık. Ancak giderleri azaltmak açısından personel sayısını azaltmamız gerekiyor. Ayrıca, TSE Kırşehir Temsilciliği’nin Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile daha yakın bir ilişki içerisinde olması yönünde işbirliğine vardık. Kırşehir TSE’nin daha rantabl çalışma içinde olacağı inancıyla bundan sonra güzel hizmetlere imza atacaktır,” şeklinde konuştu.

M. Duran SÖNMEZ / Kenthaber - KIRŞEHİR
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 10:40:04
Güncelleme :30 Ocak 2005 Pazar 16:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?