16
Eylül
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Türkü ziyafeti

Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Hüseyin Turan, Emel Taşçıoğlu, Nilgün ve Derya Kaya, Kırşehir Eğitim Fakültesi’nce düzenlenen ’Kültür, Sanat ve Spor’ şenliklerinde sahne aldı.

Gazi Üniversitesi’ne bağlı Kırşehir Eğitim Fakültesi’nce 15-20 Mayıs 2005 tarihleri arasında Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri düzenlendi. Meslek Yüksek Okulu bahçesinde akşam saat 20.00’de düzenlenen şölene Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Zafer Cengiz, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Ağır Ceza Reisi Tekman Savaş Nemli, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şahin, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergin Özcan, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Alan ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Şölende ilk olarak Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden TRT sanatçısı Emel Taşçıoğlu, ardından da yine Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Hüseyin Turan, Nilgül ve Derya Kaya sahne aldı. Sanatçılar seslendirdikleri birbirinden hareketli türkülerle şölene katılan öğrencilere ve davetlilere unutulmaz bir gece yaşatırken, binlerce öğrenci sabahlara kadar eğlendi. Şölen sonunda sanatçılara Vali Hatipoğlu, Milletvekili Turan, Belediye Başkanı Çakır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay tarafından çeşitli hediyeler verilirken, şölen yoğun istek üzerine gece geç saatlere kadar devam etti.

Diğer yandan, şölenin 2. ve 3. gününde Eğitim Fakültesi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Toplulukları’nca Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu ile Terme Caddesi’nde açık hava konserleri verilirken, Eğitim Fakültesi’ne bağlı kafeterya ve kampüs açılışları gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 18:36:22
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?