16
Eylül
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kırşehirli 68 gence KOSGEB'den 'altın bilezik'...

Kırşehir gençlerinin meslekî alanda eğitim görmeleri amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ve AB (Avrupa Birliği) işbirliği ile tekstil ve hazır giyim projesi dahilinde eğitim gören 68 başarılı kursiyer öğrenci diploma aldı. Tekstil ve Hazır Giyim Projesi çerçevesinde yürütülen eğitim giderleri Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından karşılandı.

Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan diploma törenine Vali Yardımcısı Ümit Kapısız, Milletvekili Mikâil Aslan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Millî Eğitim Müdürü Şeref Durudilek, KOSGEB Başkan Yardımcısı İhsan Solmaz ve KOSGEB Proje Danışmanı Mustafa Yalçın ile kursiyer öğrenciler katıldı.

Meslekî eğitim konusunda her türlü eğitime destek vereceklerini ve katkı sağlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Halim Çakır, “Bu konuda önümüzdeki günlerde daha geniş ve kapsamlı projelerle Kırşehir gençlerinin meslek edinmeleri için her türlü kursa destek vereceğiz. Kalifiye eleman temini için meslekî eğitim kurslarına destek vermekten mutluluk duyuyoruz,” dedi. Başkan Çakır, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Milletvekili Mikâil Aslan ve KOSGEB çalışanlarına teşekkür etti.

KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı İhsan Solmaz, eğitim projelerinin sürdürüleceğini belirterek, “Sanayicilerimizin sorunlarına eğilmek, onlara kalifiye eleman yetiştirmek bizim görevimizdir. Önümüzdeki günlerde meslekî eğitim için projeler hazırlayacağız,” dedi.

Milletvekili Aslan da yaptığı konuşmada Belediye ve Esnaf Odaları’na katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Projelerin yaygınlaştırılması için başka kurum ve kuruluşların da yardım ve desteklerini bekleriz,” dedi.

Daha sonra sertifika dağıtım törenine geçilerek kursiyer öğrencilere sertifikaları verildi.
M.Duran Sönmez / KentHaber - Kırşehir
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 10:16:35
Güncelleme :5 Ocak 2005 Çarşamba 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?