16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Bölünmüş yol son aşamada

Kırşehir-Kaman arasındaki 16 kilometrelik alanda bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ettiği bildirildi. Çalışmaları yakından takip eden Vali Hatipoğlu, bölünmüş yol çalışmasının büyük bölümünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırşehir'e geleceği tarih olan 30 Eylül 2005'e kadar tamamlanacağını söyledi.

Vali Hatipoğlu, "14 Eylül 2005 tarihinde Kaman yol ayrımından itibaren yapımı devam eden bölünmüş yol inşaatının 9 kilometrelik bölümünün asfaltlanmasına en kısa zamanda başlanacak. Kırşehir - Kırıkkale Karayolu Kaman yol ayrımından Kaman'a kadar 29 kilometre olan yolun öncelikle Aydınlar köyüne kadar olan 9 kilometrelik kısmının yapımını 26 Nisan 2005 tarihinde ilimize teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla Koç'un huzurlarıyla yapılan tören ile başlatmıştık. Özel İdare kaynakları ve Köy Hizmetleri makine ve işçisi ile başlattığımız bölünmüş yol inşaatımızın altyapısı tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu yol Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ile Valiliğimiz arasında yapılan protokol gereğince Karayolları tarafından asfaltlanacak ve 30 Eylül tarihine kadar trafiğe açılmış olacak. Yine bu yolun devamından İsahocalı yol ayrımına kadar olan 7 kilometrelik kısmında genişletme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kısmında dolgusu yine Köy Hizmetleri tarafından tamamlanacak ve asfaltlanması sağlanacaktır. Böylece Özel İdare kaynaklarıyla 16 kilometrelik kısım bölünmüş yol haline getirilmiş olacaktır. Diğer taraftan Bala üzerinden Kaman ilçemize kadar olan bölüm ise Bayındırlık Bakanlığımızca genişletilmektedir. Hedefimiz, günde 4-5 bin araçlık trafik akışına sahip olan bu yolu 2006 yılında Kırşehir'den Bala'ya kadar bölünmüş yol haline getirmektir" dedi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Bektaş Aydoğan ile ekibine teşekkür eden Vali Hatipoğlu, "Köy Hizmetleri ekiplerimiz gerçekten çok büyük gayret gösterdiler ve yolu çok büyük bir heyecanla yaptılar. Özel idaremizin kısıtlı imkanlarıyla çok güzel hizmetler sunuyoruz. Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın milletvekillerimize, İl Genel Meclisi ve İl Daimi Encümeni üyelerimize, Kaman Kaymakamımıza ve Kaman Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz bu güzergah bittikten sonra Kırşehir-Ortaköy ve Kırşehir-Çiçekdağı istikametindeki yolları da duble yol haline getirmektir. Geçen sene Mucur-Hacıbektaş arasındaki yolu da duble yol haline getirdik. Şu anda Kırşehir'den Nevşehir'e duble yol ile ulaşıyoruz. Amacımız Kırşehir'in tüm bağlantılarını duble yol haline getirmektir. Bu gücü ve heyecanı kendimizde duyuyoruz. Şu anda Kırşehir'imizin her tarafında şantiyeler var. Toplu konut inşaatları, okul inşaatları, Polis Meslek Yüksek Okulu, duble yol çalışmaları, köy içme suları, köy yollarının asfaltlanması gibi çalışmalar devam ediyor. İnanıyorum ki, 2005 yılı 2004 yılında olduğu gibi ilimiz açısından başarılı çalışmalarla dolu bir yıl olacak" diye konuştu.

AK Partili Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, yolun tamamlanması ile birlikte Kırşehir-Kaman yolunda meydana gelen kazaların büyük ölçüde önüne geçileceğine dikkat çekti. Arslan, "Kırşehir-Kaman yolunun bölünmüş yol haline getirilmesi için çok büyük gayretler sarf ettik. Yolun tamamlanması için Valimiz Selahattin Hatipoğlu'nun denetimleri ve takibi sonucunda Köy Hizmetleri ekiplerince hızla çalışılıyor. Bu anlamda Valimize çok teşekkür ediyorum. Yolun tamamlanması ile birlikte trafik kazalarının da en asgari seviyeye düşeceğine inanıyorum. İnşallah yolumuzun bir kısmı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Şimdiden Kırşehir ve Kaman halkına hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 13:49:56
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 13:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?