16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kırşehir kışa hazır

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte, köy hizmetleri ve belediye ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Kırşehir'in Akçakent İlçesi'nde yüksek kesimlere yağan karın ardından kış hazırlıklarına hız veren Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Kırşehir Belediyesi ekipleri, bünyelerinde oluşturdukları karla mücadele ekipleriyle ve araçlarına yaptırdıkları bakımlarla hazırlıklarını tamamladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Köy Hizmetleri İl Müdürü Bektaş Aydoğan, Vali Selahattin Hatipoğlu ve il daimi encümenlerinin yardımlarıyla hazırlıkları tamamladıklarını kaydederek, "Köy hizmetleri olarak kış öncesi tüm araçlarımızın bakımını yaptırdık.

Şu anda 9 greyder, 3 kar makinesi, 2 dozer, 5 kamyon ve 40 kişiden oluşan 5 ayrı ekiple hazırlıklarımızı tamamladık. Araçlarımızın bakımını yoğun sezon çalışmalarına rağmen tamamlayabilmemizde Valimizin ve il daimi encümenlerimizin büyük emekleri var" dedi.

Diğer yandan, karla mücadele hazırlıklarının yanı sıra köylerde kanalizasyon, yol ve asfalt çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini belirten Aydoğan, "Köy yollarının asfalt çalışması tamamlanmak üzere. Bu sene içerisinde toplam 87 kilometrelik asfalt yapımı gerçekleştirdik.

Yama çalışmalarımız sürmekle beraber, 8 kilometrelik Kaman-Kırşehir bölünmüş yol çalışmamızda tamamlanmış durumda. Bazı köylerimizde stabilize çalışmalarına da yakın zamanda başlayacağız. Şu anda ekiplerimiz yol ve asfalt çalışmalarının yanında Akçaağı, Kurugöl, Saraycık, Çiftlik Mehmetağa ve Yeni Kızılcalı'da kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 20:45:47
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 17:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?