16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Mahkumlar şov yaptı

Kırşehir'de mahkumlar tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve müzik şov programında, ilgi çekici görüntüler yaşandı.

Kırşehir Yarı Açık Cezaevi Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda 'Mahkumlara Moral Gecesi' konulu tiyatro gösterimi ve müzik dinletisi sunuldu. Gösteriye, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ile çok sayıda savcı ile mahkum yakınları katıldı.

Eğlence dolu programda öncelikle mahkumlar tarafından müzik dinletisi yapılırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş'a ait 'Hapishanelere Güneş Doğmuyor' ve 'Hata Benim, Günah Benim' adlı uzun havalar seslendirilirken, sahne performansları ile profesyonel sanatçılara taş çıkartan mahkumlar, uzun süre ayakta alkışlandı. Müzik dinletisinin hemen ardında da yine mahkumlar Kırşehir Yarı Açık Cezaevi Zeybek ve Fidayda Halkoyunları Topluluğu'nca birbirinden güzel oyunlar başarıyla sergilenirken, halkoyunları gösterilerinin hemen ardından da yıllarca ailesini görmeyen bir mahkum, ailesi ile sahnede buluştu. Duygulu anların yaşandığı gösteriler, yine bir mahkumun Türk Müziği'nin güçlü seslerinden Bülent Ersoy'u başarılı bir şekilde taklit etmesi salonu dolduranları kahkahaya boğdu.

Bülent Ersoy karakterini gerek sahne duruşu ile gerekse sesi ile profesyonelce canlandıran Mehmet Barış Çılka isimli mahkum, şovunun ardından kendisi ile röportaj yapmak isteyen muhabirlere de zor anlar yaşatırken, menajerinin kabul etmesi halinde röportaj yapabileceğini söylemesi, ilginç görüntüler oluşturdu.

Bülent Ersoy karakterini yansıtan Bülent Barış Çılka isimli mahkum, şovu sırasında yine rol gereği sahneye fırlayarak pop star olmak isteyen başka bir mahkuma çeşitli öğütler de verirken, kapakçılara da seslenerek, "Aman çocuklar, sakın hırsızlık ve kapkaç yapmayın. Aksi takdirde ömrünüz mapushane köşelerinde geçer" diyerek öğütler verdi. Bülent Ersoy taklidi yapan mahkum uzun süre ayakta alkışlanırken, eğlence sonunda organizasyonda görev alan mahkumlara ve misafir sanatçılara Garnizon Komutanı'nın eşi Cengiz, Belediye Başkanı'nın eşi Çakır ve Emniyet Müdürü'nün eşi bayan Aydemir tarafından hediyeler verildi.

Mahkumların hazırladığı gösteri sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, mahkumlara Allah'tan sabır dilerken, "Mahkumların hangi şartlarda yaşadığını hepimiz biliyoruz ve bu amaçla onların içindeki bulundukları ortamdan çıkarak aile sıcaklığını tekrar yaşamalarını istedik. Düzenlediğimiz geceye kendileri de katıldılar. Gönüllerini ortaya koydular ve izleyenler tarafından şovları çok beğenildi. Dilerim bu konser onların cezaevinde izledikleri en son konser olur. Allah onları kurtarsın ve kimseyi buraya düşürmesin. Allah, düşenleri de tez vakitte kurtarsın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 17:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?