16
Eylül
2024
Pazertesi
SPOR

Kırşehirspor'da yaprak dökümü

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'nde mücadele veren Kırşehirspor'da, teknik direktör Şevket Kesler, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yeni Kırşehirspor Teknik Direktörü Şevket Kesler ve antrenör Adnan Çağlar, Eskişehirspor-Kırşehirspor karşılaşmasından alınan yenilginin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, kulübe daha fazla katkı sağlayamayacaklarını ifade etti.

İstifaları ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kesler, "Kırşehirspor'da kan değişikliğinin faydalı olacağına inanıyoruz. Kendi isteğimiz ile ayrılıyoruz. Yönetimin bize gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Kırşehir'i ve Kırşehirspor'u sevdik ama istifa etmemiz gerekiyordu. Kırşehirspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz" dedi. Teknik Direktör Kesler'in ayrılması ile birlikte yeşil-beyazlı ekibi Oyak Renault maçına antrenör Ali Uçar'ın hazırlayacağı kaydedi.

Diğer yandan, Kırşehirspor Basın Sözcüsü Hayri Aslan tarafından bir diğer açıklamada da, Kırşehirspor'u idari ve teknik açıdan kurumsal bir yapıya kavuşturmak, aynı zamanda kulübün her kademesine profesyonelliği yerleştirmek adına daha önceki yönetimlerde görev alan Erhan Aslan'ın yeniden yeşil-beyazlı ekibin kadrosuna dahil ettiklerini belirterek, "Erhan Aslan ile bir süredir kulübümüze nasıl bir katkı sağlayabileceği hakkında görüşmeler yaptık. Erhan Aslan'ı takımda genel koordinasyonu sağlaması açısından teknik ve idari açılardan tam yetkili kıldık" dedi. Sportif Direktör olarak getirilen Erhan Aslan ile ilgili bir değerlendirme de Kırşehirspor Basın Sözcüsü Hayri Aslan yaparak, "Bugün büyük şirketlerin başında bile yönetim kurulu dışında profesyonel CEO'ları var. Bu uygulamayı artık spor kulüplerinde de görmeye başladık. Biz, yönetim kurulu olarak Kırşehirspor'u sadece sportif açıdan değil idari açıdan da belirli bir noktaya getirmek için uğraşıyoruz. Dolayısıyla kurumsallaşmak adına yapılan bu uygulamalarımız sürecek" dedi. Erhan Aslan ise 4 Nisan 2005 tarihinde Kırşehirspor'da genel kaptanlık görevinden ayrılırken gerekli yerlere gerekli mesajları verdiğine dikkat çekerek, "Daha önceki yönetimdeki görevimden ayrılırken, profesyonel bir yapılanma ve iş bölümü gerçekleşmediği takdirde kesinlikle hiçbir yönetimde yer almayacağımı söylemiştim. Bugün aradan çok kısa bir süre geçmesine rağmen Kırşehirspor'da idari açıdan çok büyük bir zihniyet değişikliğinin olduğunu gördüğüm için tekrar çok sevdiğim Kırşehirspor'la beraberim" diye konuştu.

Hafta sonu Ahi Stadı'nda oynanan Eskişehirspor-Kırşehirspor karşılaşması sonrasında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu tarafından Yeni Kırşehirspor'a 5 bin YTL ceza verildiği bildirilirken, cezaların Eskişehirspor maçında yaşanan kötü tezahürat için 2 bin 500 YTL, atılan konfetiler için bin 500 YTL ve yerel TV'lerin talimatlara aykırı olarak çekim yapması sonucu ise bin YTL ceza verilmesi şeklinde olduğu bildirildi. TFF Disiplin Kurulu yaşanan bu olayların tekrarı halinde cezaların artabileceği uyarısında bulunurken, kulübün verdiği savunmada yerel televizyon kanallarının stadyuma kulübün tüm itirazları ve uyarılarına rağmen Vali Selahattin Hatipoğlu'nun talimatı ile alındığı gibi ifadelerin bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 14:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?