16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Karnaval gibi sünnet

Kırşehir'de düzenlenen bir sünnet şöleniyle 150 çocuk sünnet ettirildi. Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Kırşehir Şubesi ve Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) tarafından düzenlenen törenle 150 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Kale Höyük Parkı'nda saat 11.00'de başlayan sünnet şölenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır ve eşi Zübeyde Çakır, AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Müftüsü M.Emin Avcı ile sünnet olacak çocuklarla aileleri katıldı.

Şölenle ilgili açıklama yapan KAHİAD Başkanı Murat Baran, amaçlarının aileleri erkek çocuklarına karşı önemli bir sorumluluktan kurtarmak olduğunu belirterek, organizasyonun her yıl yapılacağını kaydetti. Şölende dernek başkanlarından sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Halim Çakır, "Sosyal faaliyetleri artırmak, birlik ve beraberliğimizi yükseltmek, insanlar arasında kaynaşmayı temin etmek için böyle hayırlı bir hizmeti ortaklaşa sunan her iki vakfımızı huzurunuzda takdir ediyorum" dedi.

Her iki derneğin de çok hayırlı bir iş yaptığına değinen Vali Hatipoğlu, "Bilindiği gibi milli ve dini bir vecibemiz olan sünnet bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Böyle bir şölenle bu sünnetin gerçekleştirilmesi hepimizi mutlu etti. Derneklerimiz kuruldukları günden beri çok hayırlı hizmetlere vesile olmaktadır. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Erkekliğe ilk adım atan bu çocukların inşallah ilerde mürüvvetlerini de görürsünüz" dedi.

Konuşmaların ardından sünnet şölenine geçilirken, Kızılırmak Lisesi içinde hazırlanan 5 ayrı sınıfta 150 çocuk sağlık görevlilerince hijyenik bir ortamda sünnet edildi. Sünnet esnasında ağlayan çocukları Vali Hatipoğlu, Başkan Çakır ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir teselli etmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 17:49:00
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 17:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asdd IP: 85.101.150.xxx Tarih : 5.09.2005 11:23:53
tebrikler