16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kimsesiz yaşlılara özel Ramazan hizmeti

Kırşehir Belediyesi, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklarını başlattı. Ramazan ayında A'dan Z'ye oluşturulacak özel bir ekiple kimsesiz yaşlı vatandaşların tüm ihtiyaçları giderilecek.

Ramazan ayının hazırlıkları çerçevesinde Kırşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi iftar çadırlarının açılacağı bildirildi. Ramazan hazırlıklarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Halim Çakır, bu yıl Ramazan ayının daha coşkulu ve anlamlı geçeceğini belirterek, "Bilindiği üzere ilk defa iftar çadırı uygulamasını 28 Mart Mahalli Seçimleri sonrasında biz başlattık. Geçtiğimiz yıl Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa Eğitim Fakültesi kampüsüne 300 öğrenciye yönelik iftar çadırı açmıştık. Ancak öğrencilerimizin iftar çadırlarına gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle bu rakam bin 500'e çıkmıştı. Yine aynı şekilde belediye olarak Cacabey Camii önünde bulunan parkın üzerine günlük bin kişilik iftar çadırı açmıştık. Burada da aynı ilgiyi fazlasıyla gördük ve bin kişilik hazırladığımız iftar çadırımızın kapasitesini 2 bin kişiye çıkardık. Bu sene de inşallah aynı şekilde hem üniversite kampüsüne hem de Cacabey Camii önüne iftar çadırı açacağız. Cacabey Camii önündeki çadırda günlük 3 bin vatandaşımıza, üniversitede de bin öğrencimize sıcak yemek ikram edeceğiz. Ramazan süresince uygulamalarımız bununla da kalmayacak. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bin aileye kuru gıda yardımı yapacağız. Bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır, "İftar çadırı ve kuru gıdanın yanı sıra belediye bünyesinde oluşturulan bir ekiple de şehrin özellikle kenar mahallelerinde yaşayan kimsesiz ihtiyar vatandaşlarımızın evlerine ziyaret gerçekleştirilerek, aralarında marangoz, elektrikçi, boyacı ve sağlık memuru olan ekiple vatandaşlarımızın sıkıntıları yerinde tespit edilerek, sağlık taraması yapılacak ve evlerin bakımı ve onarımı yapılacak. Yine iftar çadırlarımızda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tasavvuf musikisi konserleri ile Hacivat-Karagöz oyunları sergilenecek. Diğer yandan, belediye ekmek fabrikamızın 30 Eylül 2005 tarihinde faaliyete geçmesiyle birlikte muhtaç ailelere 5 bin adet ücretsiz ekmek dağıtılacak. Ramazan ayı boyunca belediye olarak sürekli sosyal aktiviteler, yardımlar ve ilimizi tanıtıcı organizasyonlar artarak devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 18:31:37
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 16:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?