16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Milletvekili Bayındır'ın oğlu İsrail'de tedavi görüyor

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır'ın oğlu Deniz Bayındır İsrail'de Hadassa En Kerem Hastanesi'nde ölümle pençeleşiyor.

8 şubat günü annesi Nurcan Bayındır'ın sıktığı portakal suyunu içtikten sonra istifra eden Deniz'e (16) doktorlar o gün sinüzit teşhisi koydu ve tedavisine başladı. Aradan geçen 9 ayda sayısız tedavi gören ve ameliyat geçiren Bayındır çiftinin tek oğlu Deniz, bugün İsrail'de Hadassa En Kerem Hastanesi'nde hayat mücadelesi veriyor. Beyninde bulunan öligodendriogliomo tümörü nedeniyle ölmek üzere olan Deniz'den doktorlar ümidi kesmiş durumda. Deniz'in İsrail'e çok geç getirildiğini kaydeden doktorlar, tedavide geç kalındığını belirtiyor.

Milletvekili Hüseyin Bayındır yaptığı açıklamada, "Oğlumuz Türkiye'de çok başarılı ameliyatlar geçirdi ama bu tümör ölmüyor. İsrailli doktorlar, Türk hekimlerin yaptıklarına hayran kaldı. Burada yeni bir tedavi deneyecekler. Benden alınan kanı kök hücrelerine ayırdılar. Deniz'ime onu verecekler. Ümitliyiz" diye konuştu. Anne Nurcan Bayındır ise gözyaşlarıyla, "Neden biz neden? Deniz ölmek için çok genç" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Hadassa Hastanesinde görev yapan ve Bayındır ailesi ile yakından ilgilenen Türk doktor Hüsnü Karaman konu ile ilgili olarak, "Deniz, ayın 15'inde geldi. Burada son bir çare olarak kök hücre tedavisi deneniyor. Ancak Deniz'deki tümör, agresif. Tedavisini yürüten doktorlar ellerinden geleni yapıyor ancak çok da ümitli değiller. Kök hücre tedavisi için geç kalınmış" dedi.

İsrail'de bugün başlanacak kök hücre tedavisinin ne kadar süreceği ise henüz bilinmiyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 16:43:38
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 16:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kürşat durudilek IP: 195.175.37.xxx Tarih : 3.12.2005 01:46:16
DURUDİLEK ailesi olarak genç arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması için dua ettiğimizi değerli anne ve babasına da sabır dilediğimizi söylemek istiyorum.Genç arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması dileği ile sevgilerimizi gönderiyorum.