16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Kartalı Eğitimi hava tatbikatının bu yılki sonuncusu, 14 Kasım Pazartesi günü Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başlıyor. 25 Kasım tarihinde sona erecek tatbikata Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail ve Belçika Hava Kuvvetleri Komutanlığı savaş uçakları da katılacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi web sayfasında yapılan açıklamada, Anadolu Kartalı Eğitimi'nin; yüksek teknolojinin sağladığı avantajla, gerçeğe yakın savaş ortamında, basitten zora doğru giden bir senaryo dahilinde, eğitim kalitesinin bilgisayar ortamında ölçüldüğü, tüm katılımcıların bilgi ve becerilerinin denenip, aksaklıkların ve eksikliklerin belirlenerek giderildiği bir eğitim olduğu bildirildi.

Katılımcı ülkeler arasındaki karşılıklı fikir alışverişinin geliştirildiği, güven ve işbirliğinin artırıldığı Anadolu Kartalı Eğitimi'nin Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılacağı belirtilerek, eğitimin amacı şöyle açıklandı: "Modern harekat ortamının azami oranda gerçeğe yakın simüle edildiği bir eğitim ortamı sağlamak, av uçakları ve SAM sistemleri ile korunmakta olan bölge üzerindeki stratejik ve taktik hedeflere karşı kompozit kuvvet hava harekatı (COMAO) taktiklerini, gerçeğe en yakın savaş senaryosu içerisinde denemek, diğer tarafı temsil eden tüm birliklere taktiklerini planlama ve icra etme fırsatı vererek, her iki tarafın başarı durumunu gerçek zamanlı veya görev sonu değerlendirmesiyle ölçerek tüm katılımcıların eğitim seviyesini yükseltmektir."

Bir önceki tatbikat, 12-23 Eylül tarihleri arasında yine Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk Hava Kuvvetleri'nin yanı sıra İtalya, Hollanda ve Fransa'nın katılımıyla gerçekleşmişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 14:01:09
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 14:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?