16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Konya, Dünya Şehircilik Günü'ne hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Belediyeler Birliği ve Şehir Plancıları Odası, Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Konuyla ilgili Konya Belediyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yayla, Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Yapıcı ve Konya Şehir Plancıları Odası Başkanı Fatih Yılmaz katıldı.

Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yayla, Dünya Şehircilik Günü'nün 28 yıldır kutlandığını belirterek, "Nüfusun giderek artması ve göçler nedeni ile şehirlerdeki problemler giderek artıyor. Özellikle şehirlerin etrafında oluşan çarpık kentleşme ve gecekondulaşma şehirdeki problemlerin daha da artmasına neden oluyor. Biz 'Dünya Şehri Konya' sloganıyla başlattığımız çalışmalar ile alt ve üst yapıdaki sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca gelecekte karşımıza çıkacak sorunlar için şimdiden önlemlerimizi ve çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini de ekleyen Mustafa Yayla, 14 Kasım'da yapılacak olan etkinliklerinde bu işbirliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

14 Kasım Pazartesi günü yapılacak etkinlikle hakkında bilgi veren Konya Şehir Plancıları Odası Başkanı Fatih Yılmaz, düzenlenecek konferanslarda kentsel sorunların tartışılacağını ifade ederek, "Kentsel sorunların yanı sıra kentsel gelişimi sağlamak için izlenecek politikalar hakkında da fikirler öne sürülecek. Yapılacak ilk panelde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye başkanları, Konya'yı tartışacaklar. Daha sonraki oturumlarda ise üniversiteden gelen akademisyenler ve mühendislerce kentsel sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak" şeklinde konuştu.

Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Yapıcı ise Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle yarışmalar düzenleneceğini belirterek, en iyi projeyi sunan üniversite öğrencilerine ve en iyi hizmeti veren belediyeye ödül verileceğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 20:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
münir günay IP: 85.98.117.xxx Tarih : 13.11.2005 11:35:42
böyle bir etkinliğin düzenlenmesi gerçekten güzel.İnşallah bu kolokyumda konuşulanlar sadece konuşmakla kalınmaz icrate dökülür.Artık bazı şeylerin toplumsal mütabakatla yapılması dileğiyle... Planlı gelişen bir KONYA istiyoruz...