16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

LPG'li canavarlar cana doymuyor

Türkiye'de, 2004 yılında 9 bin 188 LPG'li aracın karıştığı trafik kazalarında 220 kişinin öldüğü, bu nedenle Konya'da denetimlerin artırılarak sürdürüldüğü bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'de karayollarında meydana gelen trafik kazalarında LPG yakıtı kullanan araçlarda mal ve can kaybının fazla olması nedeniyle bu araçlar üzerindeki denetim artırıldı.

Ülke genelinde 2004 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına karışan araçların istatistiksel değerlendirmeleri yapıldığında, 804 bin 107 LPG tescilli araçtan 9 bin 188'i trafik kazasına karıştı ve bu kazalar sonucu 220 kişi hayatını kaybetti.

İlgili kanun ve yönetmeliklere göre, LPG yakıtı kullanan araçlarda üzerinde LPG yazısı, CNG yakıtı kullanan araçlarda ise üzerinde CNG yazısı bulunan yansıtıcı (reflektif) etiketlerin, araçların ön ve arka camlarının sağ üst köşesine yapıştırılması gerekiyor. Ayrıca, LPG ve CNG yakıtı kullanan araçlar kapalı otoparklara kesinlikle park edemiyor.

Konya'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, LPG dönüşümü yapmış araçların LPG dönüşümlerini tescil belgelerine işletip işletmediğini, LPG dönüşümü yaptırılmış araçlarda LPG etiketlerinin bulunup bulunmadığını ve kapalı garajlara park edilip edilmediğini ayrıntılı olarak denetliyor.

LPG dönüşümlerini tescil belgesine işletmediği tespit edilen araçların sahiplerine 45 YTL ve 1 ceza puanı ceza veriliyor. Yetkililer, LPG dönüşümü tescil belgesine işletilene kadar araçların trafikten men edildiğini kaydettiler.

Konya'da 2005 yılında LPG ve CNG yakıt dönüşümü yaptırmış araçlar üzerinde yapılan denetimlerde, 377 araç sahibine toplam 16 bin 965 YTL para cezası verildiğini belirten yetkililer, denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 13:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?