16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Organ bağışı kampanyası

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından 'Organ Bağışı Haftası' dolayısıyla düzenlenen tanıtım günleri başladı.

Kule Site Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde açılan stantla, gelen ziyaretçilere organ bağışının önemi hakkında bilgi verileceğini belirten Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Konya halkına yönelik bir kampanya başlattık. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da organ bağışı konusunda sıkıntı var. Ancak biz Konya olarak bunun üstesinden geleceğiz. Başlattığımız bu kampanyada çok büyük hedeflerimiz var.

Üniversite olarak bugüne kadar 30'a yakın organ nakli gerçekleştirdik. Özellikle kadavradan nakil konusunda destek bekliyoruz. Organ bağışı yapmak devletimizi de çok büyük maddi külfetten kurtaracaktır. Sadece Konya'da organ bekleyen bin 200 hasta var. Bu hastalar periyodik olarak diyalize giriyor. En kesin çözüm nakil yapılmasıdır. Konya'da son bir yılda 120'ye yakın organ bağışı yapıldı. Ama bu rakam yetersiz. Biz sağlıkçılar olarak vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya çağırıyoruz. Belki de siz bir hayat kurtaracaksınız" dedi.

Meram Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Başar Cander ise tıptaki gelişmelere paralel olarak çalışmalarına yön verdiklerini ifade ederek, "Amacımız Meram Tıp Fakültesi'ni, İç Anadolu ve Türkiye'de ses getirecek bir yapıya büründürmek. Hizmet kalitemizi giderek artırıyoruz. Yeni atılımlar yapmak için hedefler belirledik. Organ bağışı da bunlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 13:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?