16
Eylül
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Sayın Öcalan'a suç duyurusu

Konya'da çok sayıda sivil toplum örgütü, bir televizyon kanalında yayınlanan programda Konya'yla ilgili söylediği sözleri tepki çeken Atilla Yeşilada hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konya Adliyesi önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri adına konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, "Selçuklu payitahtı, sevginin, hoşgörünün başkenti Konya'ya karşı bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda konuşan Atilla Yeşilada, Konya'ya hakaret etmiştir. Atilla Yeşilada daha önce de 35 bin şehidimizin katledilme emrini veren bebek katili terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a sayın kelimesiyle hitap etmiştir" dedi.

Konya'yla ilgili konuşan kişilerin doğru kelimeleri seçmesinin gerektiğini ifade eden Özdemir, "Bunu yapmazlarsa hesabı kanunlar önünde sorulur. Konya düşmanı oldukları için ön yargıyla yaklaşıp ileri geri konuşanların konunlar çerçevesinde cezalandırılması için sonuna kadar mücadele ederiz. Yeşilada'yı şiddetle kınıyor ve hakkında Cumhuriyet savcılığımıza suç duyurusunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Özdemir ve beraberindekiler, Atilla Yeşilada hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 21:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?