26
Haziran
2024
Çarşamba
SEYDİŞEHİR - KONYA

Tapu ve Kadastro'da 158'inci coşku

Bu yıl 158. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatı olan Seydişehir Kadastro Müdürlüğü Müdür Vekili Tevfik Baş, Seydişehir Merkez'de bulunan taşınmazlara ait harita bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarıldığını söyledi.

Bilgi ve Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, vatandaşlarımızın Kadastro Hizmetlerine ilişkin her türlü isteklerini süratle sonuçlandırmayı görev kabul ettiklerini ifade eden Baş, çalışmalarına teknolojik gelişmelerin paralelinde devam ettiklerini bildirdi.

Seydişehir Merkezde bulunan taşınmazlara ait harita bilgilerinin tamamen bilgisayar ortamına aktarıldığını ifade eden Baş, "Köylerimiz için de yüzde 40 lara yakını bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Halkımızdan gelen aplikasyon taleplerinin yüzde 95 i elektronik takeometre ölçümleri yapılmaktadır" diye konuştu. 

İlçede kadastro çalışmalarının tamamlanmış olduğunun altını çizen Müdür Vekili, 2005 yılı içerisinde ilave olarak Derebucak ilçesine bağlı 11 köy/mahallenin son teknolojik sistemlerle tesis kadastrosunun yapılacağını söyledi.

Baş, 'e- Devlet' projesinin çok önemli bir bileşeni olarak kabul edilmesi gereken Tapu ve Kadastro Bilgi sistemi “TAKBİS” in 1-2 yıl içerisinde hayata geçmesi ile halkın ve kamu kurumların daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alma imkanına kavuşacağını belirtti.dedi.

İsmail SÜNBÜL-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 15:39:05
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 16:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?