Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi (AKDOÇ) Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, ateşli havalenin çocukluk çağında en sık görülen nöbet türü olduğunu söyledi.
Anne ve babaların çocuklarının ateşli havale geçirirken çok büyük endişe yaşadıklarını belirten çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, "Ateşli havale geçiren çocukta gözlerde kayma, gözlerini bir noktaya dikme, bilinç kaybı, el ve ayaklarda çırpınma ile kasılma ve gevşeme hareketleri, ağız çevresinde morarma, nefessiz kalma, iç çekme, ağız kenarında çekilme, gözlerini kırpıştırma olabilir" diye konuştu.
Ateşli havale nöbetinin basit ve kompleks olmak üzere ikiye ayrıldığını açıklayan Dr. Karadağlıoğlu, "Ateşli havale nöbetlerinin yüzde 80'i basit nöbetlerdir. Ateşli havale geçiren çocukların beyninde hasar kalmaz. Nöbetler, çocukların zeka ve davranışları üzerine olumsuz etki yapmaz. Basit ateşli havale birkaç dakika sürer ve kendiliğinden geçer. Ateşe neden olan hastalığın tanısının konulup tedavi edilmesi yeterlidir. Nöbet esnasında anne ve babanın dikkat edeceği şey sakin kalmaktır" şeklinde
konuştu.