1
Haziran
2024
Cumartesi
ARTVİN

Ferit Avcı


(1954- )

Karikatürcü. 1954’de Murgul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Murgul’da, orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Elazığ Maden Lisesinde tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi (1979). 1975 Yılında Karikatürle başladı. 1976 yılında İşçi Kültür Derneğinin karikatür yarışmasında Birincilik ödülüyle birlikte Karikatürcüler Derneği Ödülünü kazandı. Bugüne kadar 3 uluslararası olmak üzere toplam 29 ödül kazandı. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda sergiye katıldı. Karikatürcüler Derneği üyesi olup bu derneğin yönetim ve denetleme kurulu üyeliğinde bulundu.

1980-1983 yılları arasında İstanbul’da resim öğretmenliği yaptı. 1985’te basın sektörüne geçti. Koza Yayınları, Milliyet Yayınlarında (Milliyet Çocuk, Milliyet Kardeş, İş Bankası Kumbara dergileri), Gelişim Yayınlarında(Bando Çocuk Dergisi-Sümer Çocuk-Vakıf Çocuk-Emlak Çocuk),Güneş Gazetesi(Kırmızı Bilye Çocuk Dergisi) ve Atlas dergisinde hem çizer hem de sanat yönetmeni olarak görev aldı. 2003 yılında Mobidik genç kaşifler dergisini çıkardı. 2005 yılında emekli olup Fethiye-Kaş yolu üzerinde bir köye yerleşti ve çalışmalarına buradan devam ediyor.

1993 yılında girdiği Atlas dergisinde 11 yıl çalıştı. Bu süre zarfında, Türkiye’nin bitkileri, yaban hayvanları ve kuşlarını 70x100 cm ölçülerinde Türkiye haritası üzerinde çizimlerle sundu. Bu çalışmalar ülkenin bir çok yerinde sergilendi.

1996 Yılında Kültür Bakanlığının açmış olduğu ’Eflatun Cem Güney Çocuk Kitapları Yarışmasında "Kırmızı Fili Gördünüz mü" isimli kitabıyla birincilik ödülünü kazandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar